BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, mars 02, 2011

BKWine Tips: Louis Sipp, Ribeauvillé, Alsace

Louis Sipp, Ribeauvillé, Alsace

Louis Sipp gör strama, eleganta Alsace-viner med druvor som odlas ekologiskt sedan några år tillbaka. 2008 fick han sin ekologiska certifiering. Balansen är det viktigaste i vinet, menar han, och han uppnår det lättare nu, sedan han började odlad ekologiskt. ”Druvorna är mognare och har mer syra”, säger han. ”Och vinerna känns fruktigare med längre smak”.

Som alla producenter i Alsace gör Louis Sipp en mängd olika viner. En av våra favoriter är Riesling Grand Cru Osterberg 2008. Torrt och med fin citrusfrukt och friskhet. Druvorna kommer från en sval terroir och har jäst långsamt vilket ger en del fetma till vinet. Riesling Grand Cru Kirchberg 2008 har en varmare jord och västlig exponering och vinet är rundare men ändå helt torrt och mineraligt, t o m ståligt. Det är två förnämliga riesling. Håll också utkik efter hans pinot gris, gärna från Grand Cu Kirchberg. 08:an har 20 gram restsocker vilket ingen kan gissa!

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!