BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, mars 10, 2010

Välkommen till BKWine Brief nummer 80, mars 2010

BKWine Brief nr 80 nu ute! Här är inledningen:

Det har varit mycket nu. Vinmässor t.ex. Men mest dramatiskt, och tragiskt, är ju jordskalvet i Chile. Det har orsakat stor förödelse även i vingårdarna, även om det kanske är mindre illa än vad som ursprungligen befarades. I den här Briefen har vi två rapporter från Chile, en översiktlig som är i alla fall lite positiv, och en lokal, personlig, som är mera dyster. Läs dem nedan. I maj planerar BKWine att åka till Chile också. Vi kommer att rapportera mer efter det.

Vi har själva varit på resa nere i Sydfrankrike, i Montpellier, på den näst största vinmässan i Frankrike, Vinisud. Som vanligt ett mycket intressant evenemang, där vi både träffade gamla bekanta och gjorde nya bekantskaper. Vi ger dig en kort sammanfattning nedan, men sen lär vi återkomma till dem vi träffade i kommande Briefar.

Nu åker vi snart till Sydafrika – faktiskt imorgon torsdag. Sydafrika är ju ett oerhört populärt vinland i Sverige. Faktiskt Sveriges största leverantör av vin. Kanske delvis därför att de sedan länge gärna förpackar sina viner i påse-i-kartong, men även därför att det finns många spännande viner, med massor med frukt och karaktär, i en stil som passar svenska gommar. Det ska bli verkligen roligt att åka dit med en första grupp svenska vinentusiaster och besöka några av de mest spännande producenterna. Och förhoppningsvis gör vi om det nästa år med fler nyfikna vindrickare. Är du intresserad så hör av dig redan nu.

På vårens övriga resor finns det fortfarande några platser kvar så hör av dig om du är sugen på lite omväxling från snö och kyla: Champagne/Chablis/Bourgogne, Bordeaux, Toscana

Den nyinsatta sommarresan till Châteauneuf-du-Pape, i början på juli, börjar dock redan fyllas upp, så passa på om du är intresserad av att följa med på den.

Till hösten kommer flera trevliga resor som du kan läsa om nedan. Vi hoppas vi ses då!

Nu ska vi packa våra väskor!

Britt & Per

PS 1: Tipsa andra om Briefen !

PS 2: Är du nyfiken på Systembolagets ”mitt-i-månden”-lansering i mars så hittar du all info på vår sida med nya viner http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm Vill du läsa mer om vin?:
Våra gästskribenter: ett 50-tal artiklar
Britts Vinskola
VinNytt med artiklar om vin – 2 gratisnummer för Briefenläsare
BKWine TV – video om vinLäs hela BKWine Brief här!: BKWine Brief.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!