BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
tisdag, mars 30, 2010
BKWine Tips: Marie Edith, Paris 15
Marie Edith, Paris 15
Strax intill métro Cambronne i 15e ligger denna mycket populära franska restaurang. Den mycket prisvärda menyn för 29 euro (3 rätter, eller två för 26 euro) bjuder på traditionell fransk mat som passar både den som är sugen på inälvsmat (andouillette – inälvskorv -, kalvnjure och kalvlever och inte minst grisfötter), fisk (god filet de bar grillé) och kött (mycket mör och fin bavette). Till förrätt finns t ex god lantpaté, raviole de Royan (ganska olikt italiensk ravioli) i gräddig sås, sallad med kräftstjärtar (dock med ett litet tillägg på 3,50 euro). Och min favoritdessert är huset specialitet: Oeufs à la neige façon Marie Edith, pocherad uppvispad äggvita i karamellsås, hur gott som helst. Vinlista är kort och ganska traditionell. Vill ni hålla er i de nedre prisklasserna rekommenderar vi Jean-Luc Colombos goda Côtes-du-Rhône-viner, både den vita och den röda (26 euro). Allt väldigt traditionellt franskt, nästan som vore man på landet. Restaurangen är ofta fullsatt, så boka bord.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Strax intill métro Cambronne i 15e ligger denna mycket populära franska restaurang. Den mycket prisvärda menyn för 29 euro (3 rätter, eller två för 26 euro) bjuder på traditionell fransk mat som passar både den som är sugen på inälvsmat (andouillette – inälvskorv -, kalvnjure och kalvlever och inte minst grisfötter), fisk (god filet de bar grillé) och kött (mycket mör och fin bavette). Till förrätt finns t ex god lantpaté, raviole de Royan (ganska olikt italiensk ravioli) i gräddig sås, sallad med kräftstjärtar (dock med ett litet tillägg på 3,50 euro). Och min favoritdessert är huset specialitet: Oeufs à la neige façon Marie Edith, pocherad uppvispad äggvita i karamellsås, hur gott som helst. Vinlista är kort och ganska traditionell. Vill ni hålla er i de nedre prisklasserna rekommenderar vi Jean-Luc Colombos goda Côtes-du-Rhône-viner, både den vita och den röda (26 euro). Allt väldigt traditionellt franskt, nästan som vore man på landet. Restaurangen är ofta fullsatt, så boka bord.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar