BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, mars 30, 2010

Åsas Måndens Vin : Biancone, Renzo Marinai

Min vännina blev så till sig när hon smakade Renzo Marinais chardonnay att hon bestämde sig för att döpa om sin katt till Renzo till vinmakarens ära. Efter att ha smakat själv skulle jag göra samma sak, om jag hade katter utan namn vill säga. Biancone är en hundraprocentig chardonnay som produceras i hjärtat av Chianti Classicozonen, inte långt från byn Panzano in Chianti. Alkoholhalten ligger på tretton procent men känns farligt lite. Istället är det ett elegant vin med dofter av vanilj och med den typiska smöriga och lite nötiga smaken som chardonnay ger sina viner. Mitt tips är att laga en mustig fisksoppa att servera detta vin till. Temperaturen på vinet när det serveras bör vara cirka tio till tolv grader. PS: Om Renzo (ägaren, inte katten!) blev smickrad över namnbytet förtäljer inte historien... www.renzomarinai.it, Pris: cirka 15 Euro

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!