BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, mars 30, 2010

Systembolagets strategiska lanseringar 24 mars 2010 mm

BKWines provningskommentarer, nya viner

Det blir inga nya viner 1 april. Det är inget aprilskämt. Istället lanserade man de nya vinerna i denna månads ”strategiska” lansering redan 24 mars. Men det är knappast något att oroa sig för, ”strategiskt” innebär nämligen att vinerna ska finnas i butikerna minst ett år. Jack förklarar närmare nedan.

Just hemkomna från vinresa (och safari) i Sydafrika (vi rekommenderar det varmt! Hör av dig om du är intresserad av en Sydafrikaresa nästa år!) vill vi påminna om de förestående resorna:

Det finns några sista-minuten-platser kvar på Tre Klassiker, Bordeaux och Toscana nu i vår. Snabba dig! Bordeaux t.ex. kommer att vara mycket härligt vårligt (glöm vinter, is och snö!) när vi är där och vi kommer att kunna få direktrapporter om de just ”släppta” primörerna av den fabulösa årgången 2009! Eller Toscana där det blir både vin och mat.

Höstens resor har börjat fyllas upp. Det finns fortfarande platser kvar på alla resor på höstprogrammet (se nedan för mer info), men vissa har visat sig vara väldigt populära och har redan nu många anmälda. Så om du vill vara säker på en plats på just DIN destination är det ett bra tips att kontakta oss nu!

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!

PS: Alldeles strax publicerar vi också info om vilka nya viner som kommer i maj – antingen senare idag eller om någon dag.

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolaget – 1 april 2010 (dvs 24 mars)

Bäste vinvän,

Nu blir det komplicerat, eller?

Sen tidigare har vi lärt oss att då och då kommer ett släpp med nya årgångar, viner som redan finns på fasta sortimentet men som uppdateras till ny årgång. Så långt allt väl. Så kom då 1 mars systembolagets så kallade tillfälliga sortiment exklusivt (TSE), en variant på tidigare års månadsvisa tillfälliga nyheter. Häng med nu, 15 mars kom så bolagets ”Påsklansering” inklusive årets påsköl och nu, den 24 mars kommer vårens strategiska lansering! Således fyra olika släpp på drygt tre veckor, tala om ketchupeffekt.

Nåväl, den strategiska lanseringen känner vi igen från förr, det är det halvårsvisa släpp då nya katalogen och då katalogens fasta sortiment samtidigt förnyas. Vinagenternas våta dröm om en fast listning kan då gå i uppfyllelse om lyckan står dem bi.

Och tur verkar i många fall vara precis vad som ”drabbat” katalogens nya viner då min egen slutsats, efter att ha provat samtliga nya viner, är att kvalitet och smakrikedom knappast kan ha varit den prioriterade urvalsfaktorn. Men så blir det naturligtvis med offerter, till bolaget, som skall klara både lågt pris och stora kvantiteter. Kort sagt, vinerna i vårens strategiska släpp är på tok för tråkiga och i flera fall alldeles för dåliga.

Köa slipper Du då kvantiteterna är stora nog att räcka många månader men har Du en tvångsmässig dragning till att konsumera vin på första säljdag har jag några halmstrån att greppa tag i. Det kommer en champagnen som är riktigt prisvärd och ett klart alternativ i vår för den som söker lågprisskumpa. Även en ny sauvignon blanc från Nya Zealand känns riktigt prisvärd, nästan fynd, för den som gillar krispig och klockren SB att dricka nu eller om ett par år. Mycket prisvärd är också en australisk pinot grigio som presenterar sig rakt och tydligt om än som medlem i klubben enklare viner.

Rosévinerna förbigår jag med tystnad men bland de röda finns ett par som bör nämnas om än med glesa superlativer.

Om än utan större konkurrens väljer jag en argentinsk malbec och Barbera d’Asti från italien som topp två bland de röda. Båda är frukttäta med potential och kraft samt möjlighet till lagring. Mest rött för pengarna får Du dock tveklöst genom köp en ny ”lyxbox” som både platsar som årets hitintills bästa box och som FYND!

I övrigt bör sägas om de nya ”strategiska” vinerna att var försiktig i Ditt urval, undvik helt rosé (bättre kommer snart) och var uppmärksam på alkoholhalterna.

Läs mer på sajten!

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Introduktionen följs av Jacks listor!

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!