Philippe Viret och hans far Alain har sedan början av 1990-talet ägnat sig åt något som han kallar cosmoculture, en form av ekologisk och biodynamisk odling där de hämtar inspiration både från Inka- och Mayas-kulturerna och från de gamla egyptierna. Källaren är byggd som en pyramid och gör invändigt verkligen skäl för namnet ”cave cathedral” som Philippe döpt den till. Vinerna har namn som La Cuvée Solstice, Renaissance, Emergence, La Coudée d’Or och Energie och är mycket goda och välgjorda, ofta eleganta och kryddiga med fin frukt och bra struktur. Finns bl a på Lafayette Gourmet på boulevard Haussmann i Paris.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
→ Missa inte höstens vinresa till Rhone. Mer info här. Boka nu!

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar