BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
måndag, juli 27, 2009
Lägre dödlighet med medelhavsdiet, enligt grekisk undersökning
Drick lagom med vin, ät lite kött, bra fetter och mycket grönsaker så lever du länge, visar en grekisk undersökning. Konsumtion (i måttlig mängd) av alkohol (24 %), låg konsumtion av kött (17 %), mycket grönsaker (16 %), mycket frukt och nötter (11 %), mycket enkelomättade fetter jämfört med mättade fetter (11 %), mycket böner och linser (10 %) bidrar till låg dödlighet. Procenten anger hur mycket faktorn bidrar. Med andra ord, vin var den viktigaste bidragande faktorn till långt liv. Däremot bidrog inte konsumtion av sädesprodukter och mjölkprodukter. Hög konsumtion av fisk och skaldjur gav en marginellt höjd dödlighet. Undersökningen omfattade 23 249 personer och leddes av Antonia Trichopoulou, Christina Bamia och Dimitrios Tricholpoulos. Mer info: British Medical Journal och DN.se
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar