BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
torsdag, september 10, 2009
Kväve och svavel ger mer aromatiska viner
Om man besprutar vinrankorna med en blandning av kväve och svavel så får man mer aromatiska viner, speciellt när det gäller vita aromatiska druvsorter (t.ex. sauvignon blanc). Behandlingen stimulerar produktionen av en substans kallad thiol, som bidrar mycket till den aromatiska karaktären. Man bör bespruta två gånger runt ”véraison”, dvs när druvan ändrar färg till den mogna färgen, i månadsskiftet juli-augusti. Det har man kommit fram till i studier hos IFV Sud-Ouest (Thierry Dufourcq), IFV Tours, och av Florian Lacroux på Enita Bordeaux.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
1 kommentar:
intressant läsning
Skicka en kommentar