BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, april 14, 2009

Månadens vin

”Måndens vin” - kriteriet för att vara med är att vinet inte är en nyhet och i en prisklass som gör det intressant (inte för billigt) men även rimligt att dricka (inte för dyrt). Och bra.

Jacks Månadens vin
Saint-Joseph 2007, Les Vins de Vienne

I april väntar både påsk och kylslagna kvällar, således perfekta förutsättningar för att avnjuta en bärig, ung syrah. Sätt fingret på norra Rhône och områdets största men lite undanskuffade deldistrikt Saint Joseph och Du har landat mitt i ”Syrahland”! Bolagets Saint Joseph från producenten Les Vins de Vienne (ett joint venture med odlarna Yves Cuilleron, Pierre Gaillard, François Villard och Jean-Pierre Villa i spetsen nu i årgång 2007, nr 2208 149:-) ger Dig rejält med både purfärsk fruktighet och traditionell salamikaraktär allt paketerat i ett omslag av köttig blodsaft och lätt fatighet. Drick vinet närmaste halvåret innan det sluter sig eller spara det 5-8 år. Passar naturligtvis perfekt till Din blodiga biff men också till hårda ostar eller det rosastekta påsklammet.
-Jack Jakobsson

Åsas månadens vin
Le Volte, ett elegant vardagsvin

Ornellaia är ett av väldens mest kända viner och kan kategoriseras som en supertoscanare av högsta klass. I alla fall prismässigt. En flaska kostar minst 150 euro och är kanske inte direkt ett vin man kan dricka varje dag. På Tenuta Ornellaia, som startades av Ludovico Antinori men som numera ägs av den amerikanska jätten Mondavi, produceras inte bara detta dyra vin utan även dess lillebror som heter Le Volte. Le Volte är gjort på 50 % sangiovese, 35 % merlot och 15 % cabernet sauvignon. Det lagras i 10 månader på ekfat som redan använts i två omgångar till lagringen av vinerna Masseto och just Ornellaia. Det är ett välbalanserat vin med rund smak som även har en viss friskhet på slutet, något som är typiskt för druvan sangiovese (om den behandlas väl). Ett vardagsvin med elegans för cirka 15 euro (ca 150 kronor) www.ornellaia.com
-Åsa Johansson

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!