BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, april 06, 2009

Kinesisk ek i riojafat

Toneleria Magrenan är en tunnbindare i Rioja i Spanien. De har startat ett samarbete med en kinesisk leverantör av ek från Mongoliet (quercus mongolicus). Man börjar med att producera 40 000 ekfat, som torde vara klara någon gång i år. Drygt ett tjugotal vinproducenter lär vara inblandade i de inledande testerna (40 000 fat blir ju ganska mycket vin…), däribland Miguel Torres. Enligt uppgift är det inte ett lägre pris man är ute efter (faten kostar som franska) utan snarare en annorlunda smakprofil än vad fransk och amerikansk ek ger.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!