BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, januari 14, 2009

Höstens vinresor 2009 med BKWine

Höstens vinresor 2009 2008

bullet 2-6 september: Österrike

030809-1-k078-0027Följ med oss på den sköna sensommaren och upptäck hisnande vackra vingårdar och karaktärsfulla viner. De inhemska druvorna bjuder på stora smakupplevelser, inte minst den nu så populära Grüner Veltliner som kommit att symbolisera hela Österrike. Mer info om vinresan till Österrike.

bullet 9-13 september: Piemonte, Italien

031009-3-k747-0035Lite paradoxalt är Piemonte i nordvästra Italien känt både för sina fylliga röda viner gjorda på Nebbiolo-druvan och de lätta, söta, mousserande vinerna gjorda på Muscat-druvor, som t ex Asti Spumante. Produktionen av dessa viner är, som hörs på namnet, koncentrerad runt staden Asti. Ungefär tre mil söderut ligger Alba, med sina två världsberömda viner Barolo och Barbaresco. Mer info om vinresan till Piemonte.

bullet 16-20 september: Södra Rhônedalen

Floden Rhône passerar många vindistrikt på väg till sitt utlopp i Medelhavet. I sydligaste delen av Rhône-distriktet är vi nere i sköna Provence, med varma, bäriga och kryddiga viner. Här ska vi spendera några dagar i början av september, när solen fortfarande är varm och skön och druvorna redo att skördas. Mer info om vår vinresa till Södra Rhône-dalen.

bullet 23-27 september: Katalonien, Spanien

Att Kataloniens huvudstad Barcelona är en sprudlande stad med ett enormt utbud av intressant kultur, arkitektur och gastronomi är välkänt. Och sedan några år tillbaka är vinerna från distrikten runt Barcelona lika kända. Dessa är också ibland sprudlande, Katalonien är ju känd för sin cava, det spanska mousserande vinet. Här hittar man välbekanta namn från Penedes och kultviner från bergsdistriktet Priorat. Mer info om BKWines vinresa till Katalonien i Spanien.

bullet 30 september - 4 oktober: Bordeaux

I Bordeaux finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande. I tre dagar reser vi runt och besöker stora prestigeslott blandade med mindre kända slott som drivs med mycket passion och entusiasm. Vi besöker de mest kända distrikten i Bordeaux, som Médoc, Saint-Emilion och Pessac-Léognan. Mer info om BKWines vinresa till Bordeaux.

bullet 1-4 oktober: Champagne

Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? Men på denna resa kommer vi att upptäcka att Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Skörden är antingen i full gång eller precis avslutad, med allt vad den innebär av aktiviteter på fältet och inne i källarna. Mer info om BKWines vinresa till Champagne.

bullet 7-11 oktober: Toscana

Toscana! Bara namnet frammanar bilder på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. På denna vinresa kombinerar vi det bästa hos Toscana: vinet, maten och olivoljan. Är vinerna från Toscana lika goda som landskapet är vackert? Följ med oss på denna resa och kontrollera saken själv på plats! Vi provar inte bara vin på denna resa utan vi kommer dessutom att ha en dags matlagning där vi aktivt tillagar flera toskanska maträtter. Mer info om BKWines vinresa till Toscana i Italien.

bullet 14-18 oktober: Languedoc-Roussillon

Det händer spännande saker i Frankrikes sydligaste vinregioner just nu! Den tid är förbi då man bara förknippade Languedoc-Roussillon med enkla, billiga bordsviner. Fler och fler ambitiösa producenter utmärker sig nu för sina högklassiga viner, både röda och vita. Följ därför med på denna upptäcktsresa i Languedoc-Roussillon som tar oss till några kvalitetsmedvetna odlare som verkligen tar tillvara den potential som finns här nere. Mer info om BKWines vinresa till Languedoc-Roussillon.

bullet 21-25 oktober: Douro, Portugal

Douro är en av vinvärldens mest kända floder. Landskapet är dramatiskt vackert och druvorna växer på halsbrytande branta sluttningar. Under våra dagar i Douro-dalen stiftar vi bekantskapen både med de klassiska portvinerna och de moderna lättvinerna av mycket hög kvalitet. Mer info om BKWines vinresa till Douro-dalen i Portugal.

bullet 4-8 november: Bourgogne med vinkurs

Lär känna Bourgogne med sina världsberömda byar, vingårdar och producenter. Med besök hos tunnbindare och ”inbyggd” vinkurs! Bourgogne är fullspäckat med intressanta vingårdar. Klassificeringssystemet kan ibland tyckas komplicerat, men här på plats kommer vi att få en bra bild av hur det fungerar. Mer info om BKWines vinresa till Bourgogne.

Intresserad av andra resmål? Läs om ”andra resmål” och om ”skräddarsydda resor”.| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

2 kommentarer:

Jurancon sa...

Vinresor 2008?? Borde väl ha genomförts på andra sidan nyåret?

Per and Britt sa...

Hihi. Visst är det sa. Det skulle ju vara 2009. Nu är det ändrat... Tack.

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!