Försäljning av sherry, per typ, i ungefärlig ordning torr-till-söt (källa: DO Jerez & Drinks Business):
- Manzanilla: 17%
- Fino: 23%
- Pale cream: 8%
- Amontillado: 6%
- Medium: 20%
- Oloroso: 2%
- Cream: 20%
- Övrigt: 2%
Sherrys försäljning: totalt 55 miljoner liter. Marknader (källa: idem):
- Storbritannien: 29%
- Spanien: 25%
- Nederländerna: 22%
- Tyskland: 10%
- Övriga EU: 7%
- Övriga världen: 7%
Våren 2009
- 1-5 april: Dubbelklassikern: Champagne och Chablis
- 15-19 april: Bordeaux
- 22-26 april: Veneto i norra Italien
Hösten 2009
- 2-6 september: Österrike
- 9-13 september: Piemonte, Italien
- 16-20 september: Södra Rhônedalen
- 23-27 september: Katalonien, Spanien
- 30 september - 4 oktober: Bordeaux
- 1-4 oktober: Champagne
- 7-11 oktober: Toscana
- 14-18 oktober: Languedoc-Roussillon
- 21-25 oktober: Douro, Portugal
- 4-8 november: Bourgogne med vinkurs

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar