BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, oktober 07, 2008

Att sälja eller inte sälja vin i Sverige, det är frågan

Det blir fler och fler möjligheter för den som inte vill gynna statens vinbutik. Till och med KF hade långtgående planer på att Coop skulle sälja vin via sin internetbutik mataffaren.se. Men när planerna blev kända så kom protester från diverse håll, bl.a. internt i organisationen och från vissa politiker. Till och med Systembolaget la sig i och tyckte illa om initiativet. (Man kan undra vad Systembolaget har med saken att göra.) Så man skrinlade planerna. (Läs mer i WoW news). Men det dröjde inte länge förrän en annan matbutik på internet lanserade en vinavdelning: Hemmalivs.se i Helsingborg, som samarbetar med en dansk vinbutik (mer detaljer på WoW News).

En annan som startat vinbutik är vin- och mattidningen Mat & Vänner med specialeditionen Mat & Vänner Vin. Genom deras nystartade vinklubb kommer de att sälja vin direkt till sina prenumeranter (och till andra som vill köpa kan man nog anta): http://www.matochvannervinklubb.se.

Men de som nog har mest framgång i den här nischen är nog Antipodes Premium Wines AB, företaget som drivs av australiensaren Mark Majzner. De har två egna vinbutiker: VinFynda och Australian Wine Club, men de driver också Mat och Vänners butik och skulle ha haft ansvaret för KFs vinbutik, om den blivit av. Dessutom driver de tre vinbutiker åt American Express och en för flygbolaget Malmö Aviation… Du kan se en kort intervju med Mark Majzner i vår video från Vinordic i vintras: BKWine TV.


| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!