BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, september 22, 2008

Fem nya vin- & matresor, BKWine lanserar vårens reseprogram, enligt semestertrenderna

Pressmeddelande

Fem nya vin- & matresor, BKWine lanserar vårens reseprogram, enligt semestertrenderna

Vinresespecialisten BKWine lanserar fem nya vin- och gastronomiresor för vårsäsongen 2009. Destinationerna är Périgord (med tryffel, anka och vin), Alentejo i Portugal, Vin- & gastronomi i Champagne och Chablis, Bordeaux och Veneto i Italien. Programmen finns tillgängliga på www.bkwine.com.

”Trenden mot mer innehållsrika semestrar verkar hålla i sig” säger Britt Karlsson, grundare av BKWine AB”, så jag tror att mitt nya, ambitiösa vårprogram kommer att slå väl ut”. Britt fortsätter: ”Det är speciellt roligt att fler och fler börjar upptäcka att också våren är en bra säsong för vinresor. Det är visserligen ingen skörd på gång, men det händer massor med saker i vinkällarna. Dessutom är försommaren på gång med ljusare kvällar och ljumt väder”.
BKWines vårresor består av fem beprövade klassiker:

- Tryffel, anka och vin i Périgord (sydvästra Frankrike), som inkluderar en verklig tryffelletning och en halvdags matlagningskurs med anka och anklever, utöver vinbesöken, 11-15 februari

- Alentejo i Portugal, ett distrikt som slagit igenom med stor kraft i vin-Sverige, 25-29 mars

- Vin- & Gastronomi i Champagne och Chablis, inklusive gourmetmiddag på stjärnrestaurang, 1-5 april

- Bordeaux, en lyxig vårresa med slottsboende och besök på de kända prestigeslotten, 15-19 april

- Veneto i Italien, norra Italiens hjärta med djupdykning i de otroligt populära amaronevinerna, 22-16 april

Detaljerat program för alla resor finns på siten: http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm. Där finns även videoclips från tidigare resor och även en video om tryffelletning.
Resorna organiseras av Britt Karlsson, grundare av BKWine och Sveriges flitigaste vinresearrangör. Alla resor på programmet är planerade som en långhelg, onsdag kväll till söndag morgon. för att deltagarna lätt ska kunna kombinera med annat turistande – bad, golf, kultur, shopping eller annat – under resten av veckan. Under de tre dagarna med BKWine är tiden fullspäckad med vinbesök eller gastronomiska arrangemang. Resorna leds av Britt själv eller någon av BKWines erfarna vinguider.

Britt sammanfattar idén med sina resor: ”Jag vill att mina resedeltagare ska få en unik upplevelse som de kommer att njuta av länge, även efter det att de kommit hem. Samtidigt vill jag förmedla kunskap och min entusiasm för vinet, gastronomin och regionerna vi besöker”.
BKWine är en svensk researrangör som uteslutande riktar in sig på vin- och gastronomiresor. Under 2008 organiserade BKWine 30 vinresor till Frankrike, Italien, Portugal, Spanien och Tyskland. BKWine arrangerar även resor på finska och på engelska, liksom skräddarsydda resor för privata grupper och företag, samt utbildningsresor för restaurang- och sommelierskolor.

Kontakt: tfn: 00 33 6 80 45 35 70, www.bkwine.com, info@bkwine.com

Presskontakt:
- Britt Karlsson, tfn 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, eller
- Per Karlsson, tfn 00 33 6 83 51 12 53, info@bkwine.com

Pressinformation & pressbilder: http://www.bkwine.com/diverse/press.htm. Fler pressbilder för publicering i samband med text finns tillgängliga på begäran (vi har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin).

BKWine AB – Britt Karlsson

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy-les-Moulineaux (Paris), Frankrike, 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, http://www.bkwine.com

BKWine AB drivs av Britt Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:
• vin- och matresor – Sveriges mest omfattande vin- och matreseprogram
• vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
• vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt
• vinkonsulting

Britt är en av de få svenskar som arbetar internationellt med vinutbildning, och vinjournalistik och är också en av Sveriges mest erfarna vinresearrangörer. Hon kommer från Helsingborg men arbetar numera i Paris där hennes verksamhet är fokuserad på Frankrike. Britt ger sedan 1995 ut en publikation, kallad VinNytt, med artiklar om vin. Samma år startade hon en av de första svenska webbplatserna med vininformation: http://www.bkwine.com, som idag är Sveriges mest besökta oberoende site om vin. Hon ger också ut det mest lästa svenska nyhetsbrevet med information om vin: BKWine Brief. Britt är helt oberoende av vinproducenter och vinimportörer. Hon är medlem i Circle of Wine Writers (UK), Association de la Presse du Vin (Frankrike), International Wine and Food Society, Munskänkarna m.fl. vin- och matorganisationer och anlitas ofta som domare i internationella vintävlingar.


| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!