BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, januari 15, 2008

Dålig timing att expandera champagne säger en av världens främsta champagnekännare

a0616-216-1684Vi skrev för lite sedan om Champagnes planer på att utvidga sitt AOC-område. Självklart något som inte är utan problem. Tom Stevenson, en av världens främsta champagnekännare, ställer frågan ”Är en expansion nödvändig?” Svaret, menar han är både ja och nej. Visst är det en brist, men närmar vi oss inte raskt en nedgång i efterfrågan. Och i vilket fall, man odlar redan nu i Champagne så mycket druvor att det räcker och blir över för en expansion, men pga. AOC-reglerna så låter man en del av skörden bara ruttna på marken. (Den tillåtna avkastningen är nästan 100 hl/ha (redan det högt jämfört med många andra) men den genomsnittliga avkastningen har i verkligheten varit 146 hl/ha, menar Stevenson. Mellanskillnaden låter man vara kvar på stockarna eller lämnar på marken.) Läs hela hans resonemang om Champagnes framtid på wine-pages.com

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!