Pelle är förstås kocken, som tidigare haft andra restauranger i Göteborg. Hos Pelle är en liten, diskret och elegant inredd restaurang, befriande fri från skräning musik. Lite avsides från centrum men en trevlig promenad genom gamla Haga tar dig snabbt dit. Modellen, på kvällen, är intressant: du kan välja på ett litet antal varmrätter (minst två gäster vid bordet måste välja samma), till exempel en vintrig rådjursfilé, eller en sejrygg med palsternacka, päron och persilja. Före varmrätten får man kökets urval av tre små förrätter att mumsa på och som efterrätt blir det också en trio av vad köket lagat just idag. Allt elegant presenterat och mycket vällagat, ibland med en del spännande grönsaker. Rimligt prissatt för 350 kr. Dessutom erbjuder man ett ”vinpaket” med ett vin till varje rätt för 250 kr. Till lunch har man en mer traditionell lunchmodell förstås.Klicka här för adress och fler rekommendationer.
| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar