”Det är lätt att göra vin i Chile”, säger Patrick Valette, ursprungligen från Bordeaux, på VIK Millahue, ”klimatet är torrt och här finns gott om vatten för att bevattna. Men vill man göra hög kvalitet så måste man tänka på alla små detaljer och inte lämna något åt slumpen, inte minst skördedatumet är viktigt. Det gäller att inte skörda så sent så att druvorna är övermogna men heller inte så tidigt att tanninerna är hårda.”
BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
fredag, juni 11, 2010
Vad händer i Chile? (del 1 - en nylig resa dit)
”Det är lätt att göra vin i Chile”, säger Patrick Valette, ursprungligen från Bordeaux, på VIK Millahue, ”klimatet är torrt och här finns gott om vatten för att bevattna. Men vill man göra hög kvalitet så måste man tänka på alla små detaljer och inte lämna något åt slumpen, inte minst skördedatumet är viktigt. Det gäller att inte skörda så sent så att druvorna är övermogna men heller inte så tidigt att tanninerna är hårda.”
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar