”Vi har många projekt på gång”, säger han, ”både vad gäller själva stilen på vinet och vinkällaren. 225-litersfaten ska bytas ut mot demi-muid på 600 liter, och förmodligen ska en del jästankar i trä installeras. Och vi har anlitat Claude Gros som konsult.” Gros är baserad i Narbonne och har klienter i alla väderstreck men de flesta i Languedoc-Roussillon. ”Han gör viner som jag vill ha” säger Julien, ”fruktiga, bara lätt ekade, gjorda på mogna druvor. Det är viktigt att jobba mycket med mognaden. Dessutom vill vi båda ha viner som är lätta att dricka tidigt, men som ändå kan lagras. Det är viktigt att bevara frukten och skydda musten från oxidering, genom att t ex lägga druvorna i kylrum efter skörden.” Julien vill sätta sin prägel på vinerna, precis som Michel Louison gjorde. ”Han var mycket för terroir”, säger Julien, ”han hade en mer gammaldags stil än vad vi söker. Vingården är i perfekt skick, men vi har mycket att göra i källaren.”
BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
tisdag, april 06, 2010
Chateau Estanilles – en träff med nye ägaren
”Vi har många projekt på gång”, säger han, ”både vad gäller själva stilen på vinet och vinkällaren. 225-litersfaten ska bytas ut mot demi-muid på 600 liter, och förmodligen ska en del jästankar i trä installeras. Och vi har anlitat Claude Gros som konsult.” Gros är baserad i Narbonne och har klienter i alla väderstreck men de flesta i Languedoc-Roussillon. ”Han gör viner som jag vill ha” säger Julien, ”fruktiga, bara lätt ekade, gjorda på mogna druvor. Det är viktigt att jobba mycket med mognaden. Dessutom vill vi båda ha viner som är lätta att dricka tidigt, men som ändå kan lagras. Det är viktigt att bevara frukten och skydda musten från oxidering, genom att t ex lägga druvorna i kylrum efter skörden.” Julien vill sätta sin prägel på vinerna, precis som Michel Louison gjorde. ”Han var mycket för terroir”, säger Julien, ”han hade en mer gammaldags stil än vad vi söker. Vingården är i perfekt skick, men vi har mycket att göra i källaren.”
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar