BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, augusti 27, 2009

BKWine Tips: Pascal Jolivet, Sancerre

Pascal Jolivet, Sancerre

Domaine Pascal Jolivet i utkanten av byn Sancerre gör karaktärsfulla och smakrika Sancerre-viner som visar att sauvignon blanc-druvan är kapabel att åstadkomma komplexa viner och viner med terroir-stil. Hemligheten är bl a att ha mycket lite débourbage (sedimentering av musten innan jäsningen). Vinet blir då rikare och komplexare, säger vinmakaren Jean-Luc Soty. Viktigt är också, tycker han, att enbart använda den naturliga jästen. Pascal Jolivet Sancerre har finess och fin mineralighet, bra koncentration och syra. Sancerre Les Caillottes Blanc är ett utpräglat terroir-vin med en diskret aromatisk druvkaraktär och elegans och fyllighet i smaken. Grande Cuvée Pouilly Fumé kommer från mycket kalkrik mark. Vinet har lagrats på sin fällning under nio månader vilket ger lite svamp i doften, lägre syra, större djup och en härligt lång, intensiv smak. Även några av appellationens bästa röda viner.

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!