BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, februari 04, 2009

BKWine.com nere!?

Jo, under vad som verkar vara minst en halv dag har www.bkwine.com varit nere och otillgänglig.

Vi beklagar att det inte gått att komma in på vår site.

Tydligen beror det på ett problem hos FS Data i Helsingborg. FS Data är det webbhotell (web hoster) som vi använder. Det är där bkwine.com ”fysiskt” finns, på FS Datas servrar.

Sen tidigt i morse fungerar ingenting…

Vad vi lyckats lista ut (FS Data går förstås inte att nå) är det p.g.a. ett strömavbrott i Helsingborg. Det kan ju förstås orsaka problem, men det borde vara mycket kortvarigt hos ett professionellt webbhotell.

Ett webbhotell måste förutse och förebygga såna problem. T.ex. bör ett webbhotell ha minst två separata kraftkablar som ger ström. Om en grävs upp så finns i alla fall den andra kvar. Dessutom måste man (om man vill vara professioiniell) ha ett reservkraftaggregat, dvs en dieselmotor som genererar egen ström om datahallen inte får någon ström alls. Reservaggregatet sätter igång på mindre än 30 sekunder…

Samma sak gäller internetkablarna, för en internetkabel till webbhotellet kan också bli uppgrävd. Webbhotellet måste ha minst två, gärna fler, separata internetkablar. Och mist två oberoende nätverksleverantörer.

Vet inte FS Data det här?

Vad det nu är som blivit fel hos FS Data vet vi inte. De talar tyvärr aldrig om hur driftstatus är eller vad som hänt. Noll feedback och information tidigare, kan man säga, och inte har vi någon förhoppning om att vi får mer info om detta avbrott.

Har man smärre tekniska problem så måste vi dock säga att deras kundtjänst brukar vara snabb och hjälpsam. Men en driftstörning på nästan en halv dag… För mycket.


Uppdatering:

4 timmar och 12 minuter

Enligt vår monitoringtjänst var BKWine.com nere i 4 timmar och 12 minuter. Inte alls bra för någon (FS Data, och http://www.fsdata.com) som säger sig vara Sveriges största/bästa webbhotell…

Vi har ännu inte fått någon förklaring, men det kanske kommer…

1 kommentar:

Kayaker sa...

Onekligen rätt uselt om ni frågar mig men jag är, tyvärr, inte förvånad.

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!