Jack's val: Chateau de Rochemorin, Bordeaux
Vita torra Bordeauxer är notoriskt underskattade och jag vill därför denna månad lyfta fram Chateau de Rochemorin (just nu årgång 2006, nr 4128, 149:-) som en mycket prisvärd representant för denna vintyp. Vinet har en fin balans av lagom(!) rostade fat, pigg syra och läckra citrustoner dominerade av lime. Detta helt torra, aromatiska vin går utmärkt att kombinera med både ost, kött och fisk. Passar till allt från den klassiska kombinationen med chèvre till de ljusa kötträtterna, den feta fisken eller fisken med feta såsen. I skuggan av vita stjärnor som Haut-Brion och Domaine de Chevalier får Du här en lillasyster i samma men lättare stil och till ett vardagspris. PS. Sparar Du vinet två, tre år blir det ännu bättre!
(Jack Jakobsson är BKWines utsände i Stockholm.)
Våren 2009:
Dubbelklassikern: Champagne och Chablis, Bordeaux
Veneto i norra Italien
Hösten 2009
Österrike, Piemonte, Italien, Södra Rhônedalen, Katalonien, Spanien, Bordeaux, Champagne, Toscana, Languedoc-Roussillon, Douro, Portugal, Bourgogne med vinkurs
- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar