Precis intill boulevard de la Madeleine och Olympia-teatern ligger denna lilla restaurang som känns väl inbodd. Trevlig personal som får en att känna sig välkommen även om man inte tillhör stamgästerna. Många passar på att gå hit innan de ska på Olympia eller någon av teatrarna i närheten så redan vid 19.30 är det fullt. Maten är traditionellt fransk. Här finns andouillette för den som tycker om denna mycket franska inälvskorv, men också côte de boeuf (en ”ko-kotlett”, grillad hel och serverad till två i skivor) och ett mycket gott lamm. Flera andra franska klassiker finns också att välja på. Charkuterierna rekommenderas till förrätt, lagom att dela på för två (eller tre). Mycket läckra ostar också (vilket långt ifrån alltid är fallet på restaurang). Till allt detta, välj från den välvalda vinlistan; drick en god Cornas från bröderna Durand för 39 euro, eller en lite billigare St Joseph. Om du vill ha vitt: en mycket smakrik och fyllig Jurançon Sec från Domaine Hours. Ovanligt och alldeles utmärkt delikat vin!
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
>> Åk på vinresa! << Våren 2009:
Dubbelklassikern: Champagne och Chablis, Bordeaux
Veneto i norra Italien
Hösten 2009Österrike, Piemonte, Italien, Södra Rhônedalen, Katalonien, Spanien, Bordeaux, Champagne, Toscana, Languedoc-Roussillon, Douro, Portugal, Bourgogne med vinkurs
- Pröva: BKWine Brief Blog Update! - © Copyright BKWine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar