BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, juli 15, 2008

Välkommen till BKWine Brief nummer 60, juli 2008

Senaste briefen ute nu!

Sommaren är i full gång även om väderleken inte är så stabil. Man får trösta sig med lite goda viner. Från när och fjärran. Häromdagen drack vi ett vin från Georgien. Och samma dag läste jag att Systembolaget i september lanserar två viner från detta land. Ett av dem tror de uppenbarligen blir en storsäljare, de har köpt in 14 000 flaskor. Men varför inte, druvan som används, Saperavi, är uttrycksfull och vem är inte nyfiken på något nytt? Även om georgierna själva kanske inte skulle tycka om att man använde just det ordet (nytt) i samband med deras viner. I deras krokar stod ju faktiskt vinets vagga för sådär en 7000 år sedan. Sägs det.

Nu ska ni få något att fundera på i hängmattan: Kan man märka om ett vin har gjorts av en manliga eller en kvinnliga vinmakare? Jag pratade med en vinmänniska (man) nere i Bordeaux härförleden och han menade att det finns manliga och kvinnliga viner och att vinmakaren sätter sin prägel på vinet. Ja, det kan vi hålla med om. Men dessutom sa han att han tror att kvinnor gör lite lättare viner och att män gör lite aggressivare viner... Kontroversiell tanke.

Läser ni detta innan eller under semestern kanske ni är sugna på lite att läsa. Vi har extra många bokrecensioner i detta nummer. T.ex. en bok som berättar om hur hälsosamt det är att dricka vin. I måttlig mängd förstås. Och några andra lockande böcker som berättar om resor i olika vindistrikt. Och det hoppas jag kan vara lockande eftersom…

…Det nu är hög tid att boka in en vinresa till hösten. Några av resorna har redan fyllts upp, så vänta inte för länge med att höra av dig. Varför inte en liten tur till Alsace eller Bordeaux eller Languedoc eller Portugal eller Katalonien/Priorat eller Champagne…?

Njut av sommaren, vare sig ni är lediga eller inte!

Britt

PS: Och om du är nyfiken på att veta mer om vad som kommer på Systemet i augusti och september så kan du titta in på sidan med nyhetsprovningarna. Längst ner i innehållsförteckningen hittar du det (det som vi ännu inte provat).

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!