BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, juli 23, 2008

Röd mousserande Beaujolais?

Kanske kan det bli den framtida räddningen för Beaujolais-regionen som idag har stora svårigheter att sälja sitt vin. Sicarex i Beaujolais har på experimentbasis tillverkat rött mousserande vin på gamay i Beaujolais. Man börjar med en macerering vid hög temperatur innan jäsningen, för att extrahera färg och vissa tanniner. Sedan pressades musten och genomgick en vanlig jäsning. Slutligen gjorde man en andra jäsning på flaska, enligt traditionell metod. Man gjorde två varianter: en torr/brut (10g/l socker) och en demi-sec (33 g/l). I ett infall av inspiration har man gett vinet namnet Red Bulle (bulle=bubbla på franska). Vi ser fram emot att se det i verkligheten… vitisphere.com


| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!