BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, juli 23, 2008

Andas korken?

Det är en debatt som fått fart inte minst i och med skruvkapsylens framfart. Enligt en undersökning på Bordeaux-universitetets fakultet för önologi så är svaret ja. Deras undersökning, gjord i samarbete med korktillverkaren Amorim, så bidrar korken med en mycket liten men dock mätbar syresättning tack vare den luft som finns innesluten i korkens cellstruktur. I en äldre undersökning av professor Jean Ribéreau-Gayon en tillförsel av syre på 0,1-0,38 ml under de första tre veckorna och mellan 0 och 0,07 ml under de följande fyra månaderna. Korkförespråkarna menar att detta är till fördel vi vinets åldrande och motverkar en ”reducerad” (i motsats till oxiderad) smak och doft. Skryvkapsylförespråkarna håller förstås inte med helt i detta resonemang.


| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!