BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, februari 28, 2006

BKWine Tips: Torres – mångfald av druvor och viner

041006-144-4491Miguel Torres, Vilafranca del Penedés, Katalonien, Spanien
Den mest kände producenten i Katalonien och en av de stora i Spanien. Han kan som ingen annan utnyttja alla typer av mikroklimat som landskapet i Penedès erbjuder, och det är många, och han är dessutom en förkämpe för de inhemska katalanska druvsorterna. Hans 1000 hektar stora vinareal innehåller ett stort antal druvsorter varav många är spanska. Men för den skull är han inte främmande för att använda andra länders druvsorter, tvärtom. Han har haft stor framgång både med sina Chardonnay, Riesling och Cabernet Sauvignon. Genomgående mycket bra kvalitet. Även pionjär i Chile. På systembolaget finns, förutom Gran Coronas för 89 kronor, även flera årgångar av flaggskeppet Mas La Plana (380-1000 kronor). Från Torres Chile kommer i februari trevliga Torres Cordillera för 125 kronor.

Klicka här för adress.

| Kom med på Vinresa | Ting med vinbilder | Var är du? | Vinnyheter på Din site | Prenumerera på Briefen |

Vinresor


I år kommer jag också att ha resor på finska - viinimatkoja - och på engelska! Klicka på flaggan för mer info! Eller kontakta mig

Du hittar bilder på www.bkwine.com/wine_pictures/photo_galleries.htm

| Kom med på Vinresa | Ting med vinbilder | Var är du? | Vinnyheter på Din site | Prenumerera på Briefen |

söndag, februari 26, 2006

Årets Kock: Peter Skogström

Peter Skogström vann tävlingen Årets Kock 2006 organiserad av Svensk Mjölk. Hans två vinnande rätter var: Soppa med råvaror från havet: "Skummig soppa på dill med kolja, pilgrimsmousseline och citronglaserade rotisar" samt en modern nordisk söndagsmiddag: "Pepparstekt högrev från Blentarp, galette på gulbeta och präst serverad med syrlig potatispuré, picklade rotfrukter och chutney på paradisäpple". Det är fascinerande med svensk restaurangmatlagning. Ofta så är det så mycket olika saker och smaker på en gång att man undrar hur det kan smaka av något särskilt alls och får en att längta efter en steak-frite-béarnaise, fast det är första gången vi ser en galette på präst... www.aretskock.se (Fotograf: Magnus Skoglöf)

|- Kom med på Vinresa -|- Ting med vinbilder -|- Var är du? -|- Vinnyheter på Din site -|- Prenumerera på Briefen -|

fredag, februari 24, 2006

Söker du jobb inom vinbranschen?

För de som söker jobb inom vinbranschen (i Frankrike) finns det en särskild jobb-site: vitijob.com. Arbetssökande kan registrera sina meriter, läsa annonser osv. Just nu finns det 166 platsannonser. http://www.vitijob.com/

Kändisvin i Ukraina?

Gérard Dépardieu, (en av?) Frankrikes mest kända skådespelare, var nyligen i Ukraina bl.a. för att titta på förutsättningarna för att utveckla vinodlingen på Krim-halvön. Han passade också på att träffa president Viktor Yushchenko. Dépardieu äger redan flera vingårdar, bl.a. i Loire och i Languedoc. Läs mer i MosNews.com

torsdag, februari 23, 2006

Överskott eller brist på druvor i Kalifornien?

Ibland är det svårt att veta vad man ska tro. En dag så läser vi att man räknar med att 2005 visar sig ha blivit en rekordskörd i Sonoma och att det kommer att leda till sjunkande priser. Nästa dag så läser vi att man är rädd för att det kommer att bli brist på druvor... Fast bristen hotade framförallt vissa särskilt attraktiva druvsorter. Läs båda versionerna på North Bay Business Journal och The Press Democrat

Billigare fatlagrade viner med eklaminat?

Ett forskningsprojekt i Gironde (Bordeaux) har gjort försök med barriquer (224-liters fat) tillverkade av laminerad ek. Insidan på fatet var traditionella ekstavar men dessa var limmade mot ask så att utsidan av fatet alltså var av ask. Vid provsmakning efter 6 månaders lagring tyckte man att vinet lagrat i vanliga ekfat fick mer fatlagringskaraktär, men provsmakarna föredrog vinet som lagrats i laminerade fat eftersom vinets egen karaktär framhävdes mer. Liknande försök har gjorts i Ungern och Portugal. Läs mer på Vitisphere.com

Tala om för oss var du är!

Ja just det. Det vore roligt att veta var ni finns alla Briefen-läsare! Vi har gjort en ”Frappr”-karta där du kan sätta en kartnål där du är. Anonymt eller inte – som man vill. Sätt din nål på Briefen-kartan! Det vore kul att veta var ni finns!
www.frappr.com/bkwineblog

söndag, februari 19, 2006

Britt omskriven i Chile

Andes Wines gjorde en intervju med Britt som publicerades 20 december. Andes Wines är Chiles största nyhetsbrev om vin. Vi kan inte låta bli att vara lite stolta: en vecka senare intervjuade de Jancis Robinson...
http://www.andeswines.cl/raiz/english.php

Vinvisor

Jacques Orhon är en fransman som slagit sig ner i Kanada och är sommelier, författare och mycket annat. Han har ny visat ytterligare en talang: Han har just kommit ut med en CD med vinsånger – sånger till vinets lov! Allt sjunget i en oefterhärmlig klassisk fransk vissångartradition. (Bild: Jacques pa Bodega del Fin del Mundo i Patagonien, Argentina)

lördag, februari 18, 2006

Snabblagra ditt vin med elektrolys

Ett japanskt laboratorium har uppfunnit en apparat för att snabba på åldringsprocessen i vinet. Med en apparat stor som en stereo, som fungerar med elektrolys åstadkommer man en snabb förändring av vinet: ett ungt, bärigt vin blir på några minuter runt, fylligt och moget. Uppfinnaren, Hiroshi Tanaka på Innovative Design and Technology i Tokyo, säger att han tror att det inte kommer att bli lätt att sälja in tekniken i Europa och i andra traditionella vinländer. Läs mer:
- Sydney Morning Herald
- CNN

fredag, februari 17, 2006

Månadens oundgängliga vin(pryl)

Köp en flaska vin som är inbyggd i en glasskulptur. För att dricka vinet måste du slå sönder skulpturen. Det är vad Bordeaux-slottet Château Cablanc försöker övertyga köpare i alla fall. Endast 870 euro för en flaska (inklusive skulptur och trälåda). Försäljningen är kvoterad till en flaska per köpare.

torsdag, februari 16, 2006

Två Stora Guldmedaljer till Sverige i BKWine Scandinavian Wine & Spirit Competition & rekordmånga mässdeltagare

Paris, 2006-02-15

CRW_4137Sverige tog två ”Stora Guldmedaljer”, två Guldmedaljer och sex Silvermedaljer i världens första tävling för ”skandinaviskt” vin och sprit. Tävlingen arrangerades i samband med den skandinaviska vinmässan i Paris 11 februari: BKWine Scandinavian Wine Fair. Tävlingen och mässan organiserades av Britt Karlsson, BKWine, i samarbete med Svenska Klubben och Restaurang Rivoli i Paris.

Den tredje Skandinaviska Vinmässan, som ägde rum på Svenska Klubben, blev en stor succé. Runt 350 besökare kom och smakade över 100 olika sorters viner och andra ädla drycker som presenterades av 32 utställare från Sverige, Danmark, Norge och Finland. Det sörplades, pratades, diskuterades och gjordes affärer. För första gången hade mässan föregåtts av en vintävling - First BKWine Scandinavian Wine and Spirit Competition.

Tävlingen – BKWine Scandinavian Wine & Sprit Competition

Resultaten av tävlingen offentliggjordes på mässan: 4 viner och en svensk ”grappa” hade av juryn, som bestod av ”vinproffs”, tilldelats Great Gold Medal.

Hela listan med alla medaljvinnare finns här: http://www.bkwine.com/winefair/winefair-2006.htm

Stora Guldmedaljer – Great Gold Medal

- Den ena svenska Stora Guldmedaljen vanns av den svenska ”grappan” Restu Exklusiv från Gute Vingård. ”Jag tycker det är jätteroligt att en svensk produkt föll den internationella juryn i smaken”, säger Lauri Pappinen från Gutevin.

- Den andra svenska Stora Guldmedaljen gick till Château de Palayson Rosé 2004, Côtes de Provence. Château Palayson ägs och drivs av svenskan Christine och amerikanen Allan von Eggers Rudd. Château Palayson vann total tre medaljer. Christine gladde sig: ”Det är mycket positivt att få medaljer och naturligtvis speciellt att få en Great Gold Medal som vi fick för vår Rosé 2004! Det är inte så lätt att sälja vin idag och att få utmärkelser ger oss en klar skjuts framåt.”

Guldmedaljer – Gold Medal

De svenskar som vann ”normal” Guldmedalj i tävlingen var:

- Château Palayson, Cuvée Christine 2003, Côtes de Provence.
- Georg Breuer Nonnenberg Riesling 2004 Rheingau. Svensken Markus Lundén är en av de ansvariga vinmakarna hos den i Sverige mycket populära Weingut Georg Breuer från Tyskland

Silvermedaljer – Silver Medal

De svenskar som vann Silvermedaljer var:

Röda viner:
- Domaine Pialentou, Les Gentilles Pierres 2002, Gaillac. Svenskättlingen Agnès Gervais driver denna vingård i södra Frankrike.
- Domaine Canto Perlic 2003, Gaillac. Canto Perlic köptes för några år sedan av det svenska paret Ursula och Sune Sloge, tidigare livsmedelshandlare i Knivsta.
- Collioure Rouge Colline Matisse 2004, Le Dominicain. Le Dominicain är ett vinkooperativ i den sydfranska staden Collioure med två svenska medlemmar.
- Château de Palayson Rouge 2002, Côtes de Provence.

Vita viner:
- Villa Sandahl Rhine Riesling Pinot Gris 2004, Ungern. Familjen Sandahl köpte denna vingård inte långt från Balaton-sjön för några år sedan. ”Det är jätteroligt att vi får medalj för vår första årgång! Det är helt på sin plats att det ”bara” var silver, vi håller ju på att bli mycket bättre.” sa Gunnel Sandahl.

Söta vita viner:
- Ice Wine Vidal 2003, Blaxta, Sverige. Göran Amnegård gör bland annat detta ”isvin” i Sörmland. ”Häftigt att få medalj i Frankrike!” var Görans spontana kommentar.

Skandinaviska Vinmässan – BKWine Scandinavian Wine Fair

Den skandinaviska vinmässan, BKWine Scandinavian Wine Fair, hade rekordmånga utställare: 32 vin och spritproducenter med skandinavisk anknytning kom och presenterade sina drycker. Av de 32 utställarna var 13 svenska. Hela listan finns här: http://www.bkwine.com/winefair/winefair-2006.htm

CRW_4250Runt 350 besökare kom till mässan för att under dagen prova mer än hundratalet ”skandinaviska” vin- och spritsorter. Besökarna var en blandning av inköpare, sommelierer, journalister och förstås många privatpersoner. Mässan besöktes också både av den svenske ambassadören, Frank Belfrage, och den norske ambassadören, Björn Skogmo. Britt Karlsson, BKWine, organisatör av mässan och tävlingen, säger: ”Jag är jättenöjd. Rekord i utställare och i besökare. Utställarna verkar uppskatta det informella sättet att träffa konsumeter. Och många utställare har också sagt att det är ett unikt tillfälle för dem att träffa varandra! Det är verkligen också ett unikt tillfälle att smaka många olika ”skandinaviska” viner och spritsorter. Det är mycket kul att se vilken hög kvalitet vinerna håller. Visst är det stor spännvidd – viner från 2 euro flaskan till 200 euro flaskan – men överlag mycket bra kvalitet. Det var ju också uppenbart av att det blev många medaljer”. Britt förklarar om tävlingen: ”Juryn i tävlingen bestod av tio vinexperter, sommelierer, önologer, vinjournalister. Allt provades givetvis blint och kom man upp i en viss, förutbestämd poäng så fick man medalj.”

Pressbilder
Medaljer
Övrigt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kontakt:
- Britt Karlsson, tel 00 33 1 58 88 04 66, info@bkwine.com,
eller
- Per Karlsson, tel mobil 00 33 6 83 51 12 53, info@bkwine.com

BKWine AB – Britt Karlsson
BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy-les-Moulineaux (Paris), Frankrike, 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, http://www.bkwine.com

BKWine drivs av Britt Karlsson. Britt är en av de få svenskar som arbetar internationellt med vinutbildning, och vinjournalistik och är också en av Sveriges mest erfarna vinresearrangörer.

Svenska Klubben i Paris
Cercle Suédois, 242, rue Rivoli, F-75001 Paris, Frankrike, 00 33 1 42 60 76 67, http://www.cercle-suedois.com

Svenska Klubben i Paris grundades 1891 och är en samlingspunkt för svenskar och andra skandinaver som bor i Frankrike. Klubben huserar i anrika lokaler överblickande Tuileriträdgården och Louvren.

Restaurant Rivoli på Svenska Klubben
Restaurant Rivoli, 242, rue Rivoli, F-75001 Paris, Frankrike. tel 01 42 60 40 22, fax 01 42 61 46 06, http://www.restaurantrivoli.se

Svenska Klubben har en restaurang, Restaurant Rivoli, som drivs av den svenska restaurangchefen Kajsa von Sydow. Restaurangen/festvåningen är öppen för allmänheten (även icke medlemmar) för lunch eller för privata arrangemang.

onsdag, februari 15, 2006

2005 lovar bli en utmärkt Rhône-årgång

Enligt Inter-Rhône själva lovar det gott både för rött, vitt och rosé. Bäst är dock de röda. Ett i det närmaste perfekt väder (t.ex. utan sådan värmebölja som man hade 2003) gav perfekt mogna och mycket friska druvor. Vi ser fram emot att prova dem!

Ny gästskribent: Krister Bengtsson, BraVin.se

Krister Bengtsson är journalist och skriver om vin varje månad i Svenskt Näringslivs tidning Entreprenör, och till och från i andra tidningar. Han ger också ut nyhetsbrevet BraVin.se som tipsar om tre bra viner varannan torsdag - läs mer och prenumerera gratis på www.bravin.se. Krister säger: "Jag blev såld på vin när jag reste i Australien i början på 90-talet och provade vinerna på plats i Barossa Valley, McLaren Vale och Yarra Valley. Fortfarande kan en topp-Shiraz från Barossa göra mig djupt lycklig men annars är det nog de klassiska vinerna från Frankrike jag rankar högst: Champagne, Bourgogne och Bordeaux. Samt förstås toppvinerna från Österrike. Och de moderna spanska, kaliforniska, sydafrikanska och italienska höjdarna. Och en hel del annat." Krister skriver om på gästskribentsidan om
- Bubblor som Business
- Ginas Gallos känsla för Pinot Noir

Tala om för oss var du är!

Ja just det. Det vore roligt att veta var ni finns alla Briefen-läsare! Vi har gjort en ”Frappr”-karta där du kan sätta en kartnål där du är. Anonymt eller inte – som man vill. Sätt din nål på Briefen-kartan! Det vore kul att veta var ni finns!
www.frappr.com/bkwineblog

tisdag, februari 14, 2006

Katalanska separatister tar kål på Cava-försäljningen

041006-151-5103Försäljningen, och konsumtionen får man förmoda, av cava har rasat i botten. (Cava tillverkas framförallt i området strax utanför Barcelona, Kataloniens huvudstad.) Konsumenter i resten av Spanien protesterar mot separatistpolitiken genom att bojkotta katalanska varor och cava är det som har drabbats värst. Läs mer på Bloomberg

måndag, februari 13, 2006

Kina

050120-035- - Kina investerar i vinproduktion och export
Kina är ingen stor vinproducent idag (4.3% av världens vinproduktion) men man lägger ner mycket resurser på att bygga upp verksamheten. Man rekryterar vinmakare från Bordeaux, köper vinpressar från Italien och planerar för export. Läs mer i NZ Herald

- - Kalifornien ser Kina som en intressant exportmarknad
Man kunde känt sig hotad av en ökad export av kinesiska viner i Kalifornien, men istället ser man det som en intressant, ny exportmarknad. Det är i alla fall var Daniel Sumner från University of California, Davis argumenterade för i ett strategimöte nyligen. Läs mer här: California Farm Bureau Federation

torsdag, februari 09, 2006

Till dig som är .......

Till dig som är .......

Till dig som är vinintresserad:

Kom med på en av mina vinresor under våren:
  • Vin & Gastronomi i Provence i mars
  • Champagne, Chablis & bourgogne i april
  • Norra Rhône-dalen i maj
Mer info nedan. Eller tipsa en vän om vinresorna!

Till dig som är ännu mer vinintresserad:

Den skandinaviska vinmässan som vi arrangerar 11 februari lovar gott. Rekordmånga utställare. Och så har vi världens första tävling för skandinaviskt vin och sprit! Läs mer nedan.

Till dig som är vinimportör:

Skicka mig information om din verksamhet! Jag vill gärna veta mer om vad du gör, vad du lansera för viner osv. Skicka mig gärna information, pressreleaser, nylansering osv. BKWine Brief är nog idag Sveriges mest lästa nyhetsbrev om vin och vi vill gärna höra av dig – det kan vara intressant för Briefens läsare! Jag vill gärna få information från Sveriges vinimportörer... Kontaktinfo här.

Till dig som gillar att skriva om vin:

Hjälp oss göra BKWine.com bättre. Bidra till vår gästskribentsida. Är du sommelier, vinmänniska, vinentusiast eller annat och med skrivklåda?

Vi vill gärna fortsätta utveckla sidan med skrivna alster från gästskribenter. Har du lust att bidra med något? Kontakta mig om du är intresserad. Kontaktinfo här.

Britt

PS: Tipsa andra om Briefen !

tisdag, februari 07, 2006

Skandinaviska Vinmässan 11 februari slår rekord

30 skandinaviska vin- och spritproducenter deltar i BKWine Scandinavian Wine Fair, den unika skandinaviska vinmässan i Paris 11 februari. Det är rekordmånga deltagare för denna tredje upplaga av mässan. I samband med mässan arrangeras också Scandinavian Wine & Spirit Competition, världens första Skandinaviska Vin- och Sprittävling. Mer än hundra vin- och spritsorter kommer att tävla om medaljerna. Vinmässan äger rum lördagen den 11 februari, 11.00-18.00, i Svenska Klubbens lokaler i Paris. Mässan är öppen både för allmänheten och för professionella. Mässan arrangeras av BKWine i samarbete med Svenska Klubben i Paris och Restaurang Rivoli. Fullständig information finns på siten.

Britt Karlsson, BKWine, arrangör av mässan, säger: ”Jag är mycket nöjd med den starka uppslutningen till mässan. Vi har en verkligen intressant, och ovanlig (!), blandning av vinproducenter och spritproducenter – alla med en skandinavisk koppling.” Den Skandinaviska Vinmässan ger besökarna möjlighet att prova mer än hundra olika vinsorter och spritsorter, och att träffa personligheterna bakom dryckerna. Världens första vin- och sprittävling för skandinaviska producenter kommer också att äga rum i samband med mässan: The Scandinavian Wine & Spirit Competition. De skandinaviska producenterna får här chansen att tävla om medaljer och att få sina viner och spritsorter bedömda av professionell jury, bestående av internationella vinexperter. De bästa dryckerna kommer att få medalj. Resultatet presenteras på mässan 11 februari. Deltagarna i mässan och i tävlingen kommer från alla nordiska länder utom Island: Danmark (7 deltagare), Finland (3), Norge (7), Sverige (13). De flesta deltagarna gör förstås vin utanför Skandinavien, i traditionella vintillverkande länder. Det populäraste landet för en skandinav att ge sig på vinmakning i, att döma av deltagarna, är Frankrike. Men det kommer till och med att finnas tre deltagare som gör vin i Sverige. Vin och sprit från följande länder kommer att vara med på mässan: Frankrike, Spanien, Tyskland, Ungern, Bulgarien, och USA.

Här är hela listan med deltagare: - Birkedal-Hartmann & Cie, Cognac, Frankrike (N - Norge)
- Chateau K, Bergerac, Frankrike (N)
- Bodegas Rey Fernando de Castilla, Jerez, Spanien (N)
- Georg Breuer, Rheingau, Tyskland (S - Sverige)
- Profils-Bordeaux, Frankrike (N)
- Chateau Carsin, Bordeaux, Frankrike (SF - Finland)
- Chateau Lecusse, Gaillac, Frankrike (D - Danmark)
- Gute Vingård, Gotland, Sverige (S)
- Vinmand/Createur de Vin Didier Cornillon, Frankrike (D)
- Celliers des Dominicains, Collioure, Frankrike (S)
- Chateau Peyriac de Mer, Languedoc, Frankrike (D)
- Chateau Champcenetz, Bordeaux, Frankrike (D)
- Domaine Gachot-Monot, Bourgogne, Frankrike (D)
- Jenssen Cognac, Frankrike (N)
- Vignobles Croce-Spinelli, Chateau Clarettes-Domaine du Saint Esprit, Provence, Frankrike (S) - Abbaye de Sainte-Radegonde, Muscadet, Frankrike (SF)
- Finca La Molineta, Spanien (SF)
- Chateau de Costis, Vignobles Mazeau-Bergstrom, Bordeaux, Frankrike (S)
- Domaine Pialentou, Gaillac, Frankrike (S)
- Nangijala Vingård, Sverige (S)
- Villa Sandahl, Ungern (S)
- Chateau Kirwan, Margaux, Bordeaux, Frankrike (D)
- Chateau Raissac, Languedoc, Frankrike (N)
- Lars Torstensson (Domaine Rabiega, Frankrike, Hedges Family Vineyard, USA, Vinzavod Assenovgrad, Bulgarien) (S)
- Blaxta Wine, Sverige (S)
- Bache-Gabrielsen, Cognac, Frankrike (N)
- Domaine Canto Perlic, Gaillac, Frankrike (S)
- Chateau de Palayson, Provence, Frankrike (S)
- Chateau de Mons, Bordeaux, Frankrike (D)
- Chateau de Castex d'Armagnac, Armagnac, Frankrike

söndag, februari 05, 2006

Parisprovningen 1976 – en revolution?

1976 arrangerades en vinprovning i Paris (av Steven Spurrier om jag minns rätt) där professionella fick prova blint ett antal toppviner från Frankrike och från Kalifornien. De kaliforniska vinerna kom först. Nu har den ende journalisten som var med skrivit en bok om det (George Taber: Judgment of Paris: California vs. France and the Historic 1976 Paris Tasting). Läs en lång intervju här.

lördag, februari 04, 2006

BKWine Tips: Château Roubine, Valerie och Philippe Riboud, Provence

Valerie och Philippe Riboud köpte vackra Château Roubine med tillhörande 75 hektar vinodlingar 1994. Ingen av dem hade då någon större erfarenhet av vinodling. Valerie var i hotell-och restaurangbranchen och Philippe var idrottsman på hög nivå (sexfaldig olympisk medaljör i fäktning). Allting fick läras från grunden men naturligtvis med hjälp utifrån. Som överallt i Provence är rosévinet viktigt för Château Roubine. Detta står för 45% av produktionen och håller mycket bra klass, speciellt prestigcuvéen Philippe Riboud, gjort till 100% på den intressanta druvan Tibouren (ca 12 euro). Den har en mycket koncentrerad frukt, lite rökighet och smak av citrus och apelsinskal. Även den röda Philippe Riboud (ca 14 euro), med Syrah som dominerande druva, och min favorit bland de vita vinerna, Cuvée Bargemon (ca 12 euro), gjord på Sémillon och lätt eklagrad, är mycket lyckade. Samtliga viner är AOC Côtes de Provence.
Klicka här för adress.

002000320036

fredag, februari 03, 2006

BKWine Tips: Domaine Pierre Gaillard, Condrieu och Saint-Joseph

En bit bort från floden, uppför på slingriga vägar och med en hänförande utsikt ligger Domaine Pierre Gaillard. Pierre startade sin karriär hos Vidal-Fleury i Ampuis. Under tiden hos Vidal Fleury planerade han sin egen verksamhet och köpte upp och planterade en del mark. 1987 gjorde han sin första årgång Saint-Joseph och egendomen omfattar nu 20 hektar av Saint-Joseph, Condrieu, Côte Rôtie och Vin de Pays des Collines Rhodaniennes. En av de bästa egendomarna i trakten vad gäller både röda och vita viner.

Klicka här för adress
040513-109-CRW_0928_JFR040513-109-CRW_0946_JFR040513-109-CRW_0963_JFR

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!