BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, februari 23, 2006

Billigare fatlagrade viner med eklaminat?

Ett forskningsprojekt i Gironde (Bordeaux) har gjort försök med barriquer (224-liters fat) tillverkade av laminerad ek. Insidan på fatet var traditionella ekstavar men dessa var limmade mot ask så att utsidan av fatet alltså var av ask. Vid provsmakning efter 6 månaders lagring tyckte man att vinet lagrat i vanliga ekfat fick mer fatlagringskaraktär, men provsmakarna föredrog vinet som lagrats i laminerade fat eftersom vinets egen karaktär framhävdes mer. Liknande försök har gjorts i Ungern och Portugal. Läs mer på Vitisphere.com

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!