BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


fredag, januari 08, 2010

Välkommen till BKWine Brief nummer 78, januari 2010

Bor du i Skåne?

För dig som bor i södra Sverige, i närheten av Helsingborg, missa inte vår boklansering den 18 januari i samarbete med Wine Finder. Ett tillfälle att titta närmare på vår nya bok, Ett vin blir till; köpa den till specialpris, eller kanske vinna ett av de två exemplar som vi lottar ut; och prova några av de viner som Wine Finder har på sin lista! Mer info nedan.

Är du i vinbranschen?

Och om du är i vinbranschen, missa inte den vinprovning med ekologiska och biodynamiska viner som vi gör på den stora vinmässan Vinisud i Montpellier 23 februari. Mer info nedan.

Bor du i Norge?

Ytterligare en påminnelse: 20 januari (bara några dagar kvar!) kommer BKWine (Britt) att hålla en vinprovning i Oslo i samarbete med Svein Lindin på Vinføredrag. Spännande viner från hela Frankrike. Läs mer nedan.

Läser du mycket?

I så fall kan du passa på att köpa båda våra vinböcker, Ett vin blir till och Languedocboken, till ett mycket förmånligt pris. Se information nedan.

Kan du spå framtiden?

Även i år har vi funderat lite på vad det kan bli för trender vinåret 2010. Du kan läsa mer detaljer nedan men här är kortfattat de trender vi förutspår denna gång.

Vintrend 1: Miljötänkande 1, mer ”miljövänliga” viner
Vintrend 2: Miljötänkande 2, snällare förpackningar osv
Vintrend 3: Balans
Vintrend 4: Mindre ek i vinerna 1
Vintrend 5: Mindre ek i vinerna 2
Vintrend 6: Goda tider för lågprisviner
Vintrend 7: En dragning till mindre kända druvor
Vintrend 8: Billigare champagne
Vintrend 9: Mer protektionism inom EU
Vintrend 10: Kinas betydelse ökar

För ett år sedan tittade vi i spåkulan på samma sätt, i januaribriefen 2009. Hade vi rätt i våra prognoser då? Tja, titta i BKWine Brief för januari 2009 och döm själv!

Det vore intressant att höra vad du själv tror om vinåret 2010! Har vi rätt? Har vi fel? Har du helt andra prognoser? Skicka oss ett email eller skriv en kommentar i bloggen.

Lider du av vinnekrofili? Nej, inte vi heller.

Den här utdragna helgperioden har ju annars varit ett tillfälle att öppna en del goda buteljer. Som vi berättade för lite sedan i Briefen så har vi transporterat hem (från Stockholm till Paris) vår vinkällare. Den hade i stort sett legat orörd sedan vi flyttade från Stockholm, dvs i nästa tjugo år. Med andra ord, det fanns en hel det ”intressanta” viner som vi nu börjat beta av. Om du följer oss på Twitter (@bkwineper) har du kanske sett några av våra kommentarer ’live’ under helgen.

Lite axplock: Château Beauregard 1981 (Pomerol), Chateau Grillet 1986 (Condrieu), Château Chasse-Spleen 1976 (Bordeaux), Les Silex Chateauneuf-du-Pape 1977… Det har varit mycket varierande och oväntade upplevelser: en fantastisk Château Grillet (att man inte kan spara dem länge tror vi inte på nu), en okänd Châteauneuf som överträffade alla förväntningar, flera ganska gamla bordeaux:er som höll sig vid liv (ibland med viss tvekan) och som genomgående var påfallande lätta och eleganta, kanske delvis beroende på viss ålderssvaghet (tidens tand) och delvis beroende på att alkoholnivån aldrig översteg 12,5%. Vi har funderingar på att göra vår provningsdatabas tillgänglig online på internet… Vad tror ni om det?

Sugen på mer vin?

Ja, i så fall kan det ju vara bra att planera in en vinresa!

Det finns några få sista-minuten-platser kvar på den fantastiska resan till Sydafrika i mars. Sugen? Det är vi!

Senare på våren blir det smaskiga vinresor till Champagne, Chablis, Bourgogne, Bordeaux och Toskana (och kanske Chateauneuf-du-Pape). Sugen? Det är vi! Ses vi där? Det hoppas vi.

Vi har också gjort preliminärplaneringen av höstens resor. Datumen för de resorna hittar du nedan. Behöver vi fråga?

Skräddarsytt istället för prêt-à-porter?

För den som vill ha något extra speciellt så gör vi även skräddarsydda resor, både för mindre sällskap och för större grupper: företag, vinklubbar, kompisgäng, ledningsgruppen (som behöver prata ihop sig om den nya strategin), möhippan (varför inte? Per guidar!), eller vilken som helst annan konstellation. Kontakta oss, Britt & Per, för att diskutera!

Britt & Per

PS: Tipsa andra om Briefen !

Läs hela BKWine Brief 78 här!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!