Av: Peter Moser
Förlag: Falstaff Publications
Vi har redan tidigare recenserat denna bok i en tidigare upplaga. Men det finns goda skäl att nämna den igen! Titeln säger egentligen allt. Det är den slutgiltiga guiden till österrikiska viner, så vitt vi vet. Större delen av boken tas upp av producentprofiler, där författaren beskriver vingårdarna och vinerna. Vi kan inte påstå att vi kan avgöra ifall urvalet är väl valt eller fullständigt, men vad som finns i boken är i alla fall mycket informativt. Profilerna är organiserade efter vindistrikt. Varje vinregion har en kort inledning och en karta. Kartorna är utmärkta och användbara även för den som reser i området, inte bara som översikt. Ett kort introduktionskapitel berättar om druvsorter, lagar, regler osv. I slutet finns t.o.m. ett avsnitt med adresser till importörer av österrikiska viner runt om i världen. Vi kan bara hoppas att boken bidrar till att göra de utmärkta österrikiska vinerna mer kända utanför Österrikes gränser!Klicka här för mer bokrecensioner på siten www.bkwine.com. Där kan du också köpa böckerna från internetbokhandlare.

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar