BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, oktober 14, 2009

PRESSMEDDELANDE: Vinterns och vårens vin- och matresor lanseras av BKWine: fem nya resor

PRESSMEDDELANDE
Vinterns och vårens vin- och matresor lanseras av BKWine: fem nya resor


Paris, 14 oktober 2009

Vinresespecialisten BKWine lanserar det nya vinter- och vårprogrammet för vinresor och matresor. Säsongsprogrammet omfattar fem resor på varierande teman för att tillfredsställa den kräsne vinälskaren och gourmeten:

- Tryffelletning & vin i Provence/Rhône, 3-7 februari
- Sydafrika, vin & mat, 15-23 mars
- Tre klassiker: Champagne, Chablis & Bourgogne, 7-11 april
- Bordeaux, 14-18 april
- Toscanas vin & mat, inklusive matlagningskurs, 5-9 maj

Britt Karlsson, grundare av BKWine, kommenterar resorna: ”Vi har ett mycket varierat program för denna säsong: En exklusiv tryffelletningsresa med också mycket vin; en långresa för att upptäcka vinet och maten i Sydafrika; en intensiv resa till tre klassiska franska vindistrikt på lika många dagar; Bordeaux, som är det område som många väljer för sin allra första vinresa; och Toscanaresan där vi kombinerar vinet från de vackra toskanska kullarna med en halvdags matlagningskurs.”

Samtliga resor (utom Sydafrika) sträcker sig över tre dagar, torsdag till söndag, som en långhelg i vinets och matens tecken. Många resedeltagare väljer också att förlänga resan med några dagar på plats för att få tid att upptäcka alla andra lokala turistattraktioner (utöver vinet och maten). Detaljerade program för resorna finns på sajten http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm

Britt säger vidare om 2010: ”Vi tror på en förbättrad resemarknad under 2010, även om det är svårt att göra prognoser. Vårt intryck av 2009 är att många resenärer valt att dra åt svångremmen en del – vi har sett en något försvagad efterfrågan på vårt ’öppna’ reseprogram. Våra skräddarsydda resor (konferenser, gruppresor osv) har däremot haft en god tillväxt även 2009. För 2010 är vi försiktigt optimistiska. Vi har redan märkt ett större intresse från kunderna för både vårens och höstens resor nästa år fastän höstprogrammet ännu inte är fastlagt! Dessutom gör den svenska kronans förstärkning och en fortsatt god efterfrågan på skräddarsydda resor att vi i sin helhet tror på ett bättre år 2010. Under det gånga året har vi å andra sidan förstärkt vår position på andra sätt: Vi har t.ex. etablerat och/eller förstärkt samarbetet med flera resebyråer, där BKWines resor passar in som ett starkt value-added-element, i en bransch med annars krympande marginaler.”

BKWine är en svensk researrangör som uteslutande arbetar med vin- och gastronomiresor. BKWine grundades på 90-talet av Britt Karlsson, som även är vinjournalist och författare. BKWine arrangerar varje år ett trettiotal vin- och matresor till Frankrike, Italien, Portugal, Spanien, Tyskland, Sydafrika mm. BKWine arrangerar även resor på finska och på engelska, liksom skräddarsydda resor för privata grupper, konferensresor för företag, samt utbildningsresor inom vin & gastronomi.

Kontakt: tfn: 00 33 6 80 45 35 70, www.bkwine.com, info@bkwine.com

Nyhetsbrev om vin, mat och resor: http://www.bkwine.com/bkwine_brief/bkwine_brief.htm

Presskontakt:

- Britt Karlsson, tfn 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, eller
- Per Karlsson, tfn 00 33 6 83 51 12 53, info@bkwine.com

Pressinformation & pressbilder: http://www.bkwine.com/diverse/press.htm. Fler pressbilder för publicering i samband med text finns tillgängliga på begäran (vi har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin).

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, 00 33 6 80 45 35 70, info@bkwine.com, http://www.bkwine.com

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:
- vin- och matresor – Sveriges mest omfattande vin- och matreseprogram
- vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
- vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt
- vinkonsulting

Britt, som grundade BKWine, är en av de få svenskar som arbetar internationellt med vinutbildning, och vinjournalistik och är också Sveriges mest erfarna vinresearrangör. Hon kommer från Helsingborg men arbetar numera i Paris. Britt ger sedan 1995 ut en publikation, kallad VinNytt, med artiklar om vin. Samma år startade hon en av de första svenska webbplatserna med vininformation: http://www.bkwine.com, som idag är Sveriges mest besökta oberoende site om vin. BKWine ger också ut det mest lästa svenska nyhetsbrevet med oberoende information om vin: BKWine Brief. BKWine är helt oberoende av vinproducenter och vinimportörer. Britt och Per är medlemmar i Circle of Wine Writers (UK), Association de la Presse du Vin (Frankrike), International Wine and Food Society, Munskänkarna m.fl. vin- och matorganisationer och anlitas ofta som domare i internationella vintävlingar (Frankrike, Belgien, Kina, Chile, Brasilien, Spanien, Argentina, Uruguay…).

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!