BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, maj 20, 2009

Revolutionerande champagne-”kork” lanserad av Alcan och Duval-Leroy

Även champagne lider av problem med dåliga korkar och ojämn kvalitet. I dagarna (5 maj) har Champagne Duval-Leroy, som första champagnehus lanserat en champagne med en ”revolutionerande” ny kork, kallad Maestro. Fast egentligen är det en kapsyl, den enligt många idealiska förslutningen för champagne. I stort sett all champagne spenderar ju minst 15 månader och ofta upp till tre, fyra eller ibland fler år på flaska försluten med kronkapsyl – efter andra jäsningen, när vinet åldras på flaska (med bottensats i) innan det dégorgeras, dvs omförsluts när man tar bort bottensatsen. Tyvärr skulle ingen kund acceptera att öppna en champagneflaska med en kapsylöppnare (även om Domaine Chandon i Australien gör ett sånt vin) tror man hos producenterna. Alcan har nu löst de två problem med sin nya förslutning: man behöver ingen kapsylöppnare och man får det så viktiga ploppet när korken öppnas, precis som med en ”riktig” kork. Och dessutom är det ingen risk för korksmak. Se hur det fungerar på vår video med den nya champagneförslutningen: på franska med Carol Duval-Leroy, chef på Duval Leroy, eller på engelska med deras internationellt ansvarige på BKWine TV: youtube.com/bkwine (Missa inte att du kan titta i HD, med en bra bredbandsanlutning!)

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!