BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


lördag, februari 09, 2008

Välkommen till BKWine Brief nummer 55, februari 2008

Ska du till Vinisud i Montpellier?

I så fall så hoppas jag att du kommer på min konferens! Languedoc och Vinisud har i år organiserat en konferens speciellt för besökare som kommer från Skandinavien, och det är jag som kommer att leda den. Presentationen kommer att inrikta sig på de nya tendenserna i Languedoc och vi kommer att prova några av de mest intressanta vinerna därifrån. Självklart kommer du också att få tillfälle att titta närmare på den nya Languedocboken. Kom till provningslokalen i Hall 12 på måndag 18 februari kl 15.00! Mer info nedan.

Ny nyhetsskribent

Fredrik Leandersson, vår tidigare reporter vid Systembolagets nyhetsprovningar drar sig tillbaks från provandet för att ha mer tid för sin nyutökade familj. Tack för den tid som varit! Vi välkomnar därmed Jack Jakobsson som vår nye utsände i Stockholm. Jack kommer att bevaka alla nyheter som kommer på Systemet hädanefter. Han har redan infört några nyheter i nyhetsbevakningen: en tio-i-topplista med de bästa vinerna, respektive de mest prisvärda, och även provningskommentarer av en del öl- och spritnyheter. Vi säger varmt välkommen till Jack. Ni kan redan läsa hans första kommentarer av februarinyheterna här.

Missa inte Bourgogneresan i maj!

I maj bär det av till Bourgogne. Vår majresa kommer att ge dig en enastående möjlighet att komma Bourgogne inpå livet. Tycker du att bourgogne kostar för mycket? Då kommer vi att visa dig att det finns fenomenala viner till rimliga priser. Tycker du att appellationerna och terroirerna är förvirrande. Vi kommer att reda ut begreppen. Och dessutom har kommer vi att besöka en tunnbindare – har du aldrig sett rostning av ekfat så har du chansen nu! Det brukar bli många viner hos bourgogneodlarna när de väl sätter igång, och säkerligen både ett och annat fatprov, så var beredd på många spännande provningar. Se mer info om resan. 21-25 maj!

Tre klassiker i juni

Vill man få en god översikt över några av de mest klassiska franska vindistrikten ska man komma med på vår resa ”3 klassiker”. Vi börjar i Champagne, åker vidare till Chablis, och avslutas i hjärtat av Bourgogne, Cote d’Or. Ett brett spektrum viner och många vackra landskap. Resan är i början på juni när sommmarvärmen är på gång, vingårdarna grönskar för fullt och kvällarna är ljumma.

Mer resor

Det finns också några enstaka platser kvar till Toscana i april.

Och sen kommer höstens program. Ännu inte officiellt lanserat, men redan nu kan du ta en titt på hur det i det stora hela kommer att se ut.

Mycket spännande och en hel del nyheter: Tyskland, Alsace, Veneto i norra Italien, Douro-dalen i Portugal, och vin och gastronomi i Champagne.

Och så en del gamla favoriter: Rhônedalen, Toscana, Provence, Bordeaux, Languedoc och Katalonien.

Sugen på att resa någon annan stans? Har du en liten grupp personer (åtminstone 6-8) som vill resa till något annat resmål så kanske det kan vara ”fröet” till en resa till just dit ni vill. Kontakta mig.

Vill du ha en resa bara för dig, för din vinklubb eller för ditt företag? Jag gör många specialdesignade resor, t.ex. där det ingår en konferensdel eller för vinsällskap. Kontakta mig om du är intresserad.

Varthän med fransk vinjournalistik?

Under januari har Frankrike ”drabbats” av en serie besynnerliga domstolsutslag som slår både mot ren vinjournalistik och mot annonsering inom området. En fransk dagstidning har t.o.m. fått böta för att de inför julen 2005 publicerade en artikel om champagne... Det är en statsfinansierad anti-drog-organisation, kallas ANPAA, som driver dessa mål. De har en budget på €60-70 miljoner och ser tydligen tidningsartiklar om vin och annonser om champagne som ett stort hot i frågan om ungdomars och andras drogmissbruk.... Läs mer nedan i Briefen och skriv gärna på internetpetitionen som det finns en länk till i artikeln. Samtidigt sätter man undan stora summor till att understödja överproduktion av vin, och t.ex. i den nya EU budget en särskild budget för att marknadsför EU-vin, men dock utanför EU. Förstå den logiken om du kan!

Vinvideo – Beta

Vi har börjat experimentera med vinvideo – intervjuer med vinmakare, besök i vingårdar mm. Ännu så länge är det på experimentstadiet. ”Snuttarna” är ibland på engelska, ibland på svenska (t.ex. en intervju med sommeliervärldsmästaren Andreas Larsson) och ibland på franska. Flera av videosnuttarna (videosarna?) illustrerar redan höstens reseprogram. Du kan se alla vin-video på BKWines YouTube-kanal: www.youtube.com/bkwine. Tycker du det är intressant så kan du prenumerera på nya BKWine-videos på YouTube-kanalen. Det är som sagt fortfarande en experimentverksamhet så vi vore mycket glada att få höra vad ni tycker om det! Kanske kan vi sälja det som en videokanal till SAS!? (Se notisen nedan om Grape Radio.)

Britt

PS: Tipsa andra om Briefen !

Hela Briefen.

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!