BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, februari 12, 2008

BKWine Tips: Restaurant Afaria, Paris 15

am20-313-1371Mellan Porte de Versailles och Convention hittar vi denna nya restaurang med baskiska förtecken. Ljus, trevlig lokal med stora fönster. Menyn bjuder på en blandning av spanskt och sydväst med lite spännande inslag. Oerhört snyggt och innovativt presenterat och, framför allt, mycket gott. Pumpasoppan med små bitar av kronärtskocka och pilgrimsmussla var en dröm. Likaså de små filet de rouget på couscous au citronelle. Efterrätterna provade vi ej denna gång, men vi såg dem, så helt klart är vi snart tillbaka för att äta en hel meny. Ägaren och kocken Julien Duboué har ett förflutet i stora kök som Carré des Feuillants och Drouant och det märks. Om sanningen ska fram var det länge sedan jag blev så här imponerad av en restaurang. Och då talar vi ända mycket rimliga priser. Tvårätters-lunch för 22 euro, mellan 30-40 euro kvällstid för tre rätter. Vid entrén finns dessutom en bar och ett stort gemensamt bord där man kan ta sig ett glas vin och några tapas om man inte vill ha en hel middag. Vinlistan ganska omfattande med ett bra urval viner från framför allt Languedoc och Sydväst.

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!