BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


fredag, december 07, 2007

Tack!

Välkommen till BKWine Brief nummer 53, december 2007

Tack!

Så här i slutet på året vill jag passa på att säga ett stort tack!

Tack – till alla läsare och besökare på siten! Nu har vi 16.000 prenumeranter på BKWine Brief, varav drygt 10.000 på svenska och 6.000 på engelska. Antagligen Sveriges (Skandinaviens?) mest lästa nyhetsbrev. Och mer än 30.000 ”unika” besökare per månad på siten. Vågar jag gissa på att det är den mest besökta oberoende vinsiten? Vem vet?

Tack – till alla resedeltagare. I år har vi gjort nästan 25 resor och haft runt 400 gäster på vinturerna. Utan jämförelse Sveriges mest aktiva vin- och gourmetresearrangör. De flesta resorna har varit på mitt ”öppna” program som du kan läsa om på siten, men fler och fler är skräddarsydda: företagsresor, incentiveresor, vinklubbsresor osv. Och ett stigande antal resedeltagare kommer från Finland, Norge, Danmark... och många andra länder tack vare mina resor på engelska. Och det roligaste av allt är att jag träffar många av er som varit med på en resa igen. Väldigt många blir ”beroende” och kommer igen på nya resor!

Tack – till alla som jag samarbetar med och som hjälper mig och gör det möjligt att utveckla verksamheten: Tack till er som är reseledare, vin-, språk och kulturexperter på vissa av resorna – Åsa, Martin, Astrid och Peter. Och tack till er som bidrar på andra sätt – Kay, Marie, Esther, Fredrik, Hasse, Tommy, Helen, David, Gabriela, Marianne... och kanske några jag glömt. Tack till er också. Och så tack till Per, som är andra ”halvan” av BKWine, fast han sällan syns utåt.

Jag hoppas att ni alla är lika nöjda som jag och att ni ser lika mycket fram mot nästa år!

Projekt 2008

Och nästa år kommer att bli spännande. Mycket är på gång.

Först av allt kommer det förstås att bli ännu fler resor! Och jag hoppas att du hör av dig om du har några önskemål om nya resor eller skräddarsydda resor.

Men här är lite andra ”projekt” som vi jobbar på för 2008:

- Engelska resor – vi vill göra ännu mer vin- & gastronomiresor på engelska. Det är jobbigt att komma in på marknaden men vi har en ”produkt” (resorna) som är toppen. Känner du någon som är intresserad av en vinresa på engelska?

- Ny web-site – ett långtidsprojekt... Jo, jag vet, siten är ”gammal” och rörig. Inte lätt att hitta på. Vi ska försöka göra något åt det. Men det är ett jätteprojekt som kräver mycket tid och tankeverksamhet så jag kan inte lova att vi klarar av det på kort sikt... Men vad gärna vi skulle vilja! Vi letar efter rätt lösning.

- Mer skräddarsydda resor – Vi hoppas få göra ännu fler vinklubbsresor, företagsresor, specialevents, incentive-evenemang och liknande. Våra kunder på specialdesignade resor har en tendens att komma tillbaks så vi måste göra något rätt... Hör av dig om du är intresserad!

- BKWine TV!? Video måste man ju pröva, så vi har börjat göra intervjuer och reportage med vinodlare och i vingårdar. Vi har redan 10 timmar inspelat, så frågan är när vi ska få tid att redigera det... Men det kommer definitivt att bli fler videosnuttar från BKWine under året (vi har redan en YouTube-kanal). Kanske någon ung praktikant som vill hjälpa till...?

- Mer skriverier – Visst lockar det att göra en ny bok, att följa på Languedocboken. Vi har flera idéer på lut! Men vi vill även skriva mer i tidningar. Redan bidrar vi ju med artiklar till ganska många: Livets Goda, Vin & Bar Journalen, Weekendbladet, Connoisseur, Munskänken, XoXo, Portugal Magazine, Fine Wine, Mat & Vänner,... Men vi vill gärna gör mer. Både text och bild. Så redaktörer – hör av er!

- Mer bilder – Vi har en jättebacklog med bilder som borde ”framkallas” digitalt. I år har vi besökt runt 200 vingårdar så det har blivit ganska många tusentals bilder. Per säger att han vill ha en fotoassistent i julklapp för att hinna ikapp...

- och mycket mer...

Sen tar vi väl en dag ledigt från allt detta på julafton. Julskinka, sill, öl och snaps!

Julklappar

Apropå julafton. Här är lite tips på julklappar: Ge bort en vinresa! Världens bästa julklapp! Vi gör gärna ett presentkort som du kan ge bort. Och säger du till att det är något särskilt (födelsedag, bröllop, pension,...) så kan vi nog fixa något trevligt välkomnande på platsen. Mer om vinresor.

Titta speciellt på våra två aprilresor: Dubbelklassikern till Champagne & Chablis – ett tillfälle att lära sig mer om champagne (efter allt inmundigande under nyår) och om de eleganta vita vinerna som nu säljs med slogan ”The French Chic”; och Toskana, som tar dig på upptäcktsfärd i det spektakulärt vackra Chianti, Montalcino och Montepulciano, med utgångspunkt från Florens.

Kanske något att pigga upp en grå april med. Anmäl dig nu! Anmälningstiden går snart ut!

Eller varför inte en läcker bok om Languedoc! Mer om languedocboken. Och längre ner i Briefen hittar du flera bokrecensioner på böcker som gärna kan hamna i julklappssäcken: Portugal, Tokajer eller varför inte hela världen.

Men om man regelbundet vill ha något att läsa om vin så kan jag rekommendera VinNytt mitt nyhetsbrev (eller minitidning) med längre artiklar om vinproducenter och vintillverkning sex gånger per år. Mer om VinNytt. Och du får två gratis provnummer om du är intresserad.

Sen finns det ju mer exotiska vinjulklappar, som till exempel USBWine som du kan ladda hem viner över bredbandet med, eller kanske en vinprenumeration med vinleveranser direkt hem till dörren

Vill du ha en mer traditionell klapp kanske du kan köpa en gammal dammig flaska på någon av de olika vinauktionerna som kommer nu just innan jul.

Det får en ju att fundera på hur framtiden egentligen ser ut för monopolet – nu när i stor sett vilken vinhandlare som helst kan sälja vin direkt till dig, med hemleverans. Kan vi hoppas på en liten lagändring som julklapp.

Läs mer i Briefen!

Britt

PS: Tipsa andra om Briefen !

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!