BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, december 17, 2007

Liten historia om champagnes avkastning... Eller ”framgångens förbannelse”

030902-2-k838-0029I Chronique (souvent) Bordelaise läser vi om hur skördeuttaget i Champagne har utvecklats under åren. När appellationen skapades 1935 var det tillåtna uttaget 7500 kg/hektar (man räknar i kg/ha i Champagne vilket gör det lite svårt att jämföra med andra distrikt där man vanligen räknar i hektoliter/ha. Men detta motsvarar ungefär 50 hl/ha). 1998 var den tillåtna avkastningen fortfarande inte mer än 8500 kg/ha (ca 57 hl/ha). Idag är den tillåtna avkastningen (efter den senaste höjningen tidigare i år) uppe i 15.500 kg/ha (ca 103 hl/ha). En märklig kontrast till de flesta andra distrikt där man ofta anstränger sig för att hålla nere avkastningen för att öka kvaliteten.

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!