BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, december 11, 2007

Nya Zeeländskt vin stoppas pga hög kopparhalt

En tysk vinimportör har refuserat en leverans av vin från vinproducenten Te Kairanga i Nya Zeeland. Vinet innehöll 3.6 ppm (parts per million) koppar men gränsvärdet inom EU är 1 ppm. 4000 lådor vin skickades tillbaks till producenten. I Nya Zeeland analyserar man inte rutinmässigt vin för koppar. Enligt FoodWeek.com säger Te Kairangas VD Ian Frame till NZ Herald att han inte är oroad eftersom vinet inte skulle säljas under Te Kariangas namn. Vinet kommer, enligt uppgift, att istället säljas i Nya Zeeland. Chefen för New Zealand Wine (en producentorganisation), Philip Gregan, är inte heller oroad eftersom Tyskland är allom känt för att vara ”petigt med tekniska detaljer”. Han säger vidare ”de är helt enkelt pedantiska vad gäller regler” och ”om det dyker upp ett problem med en kund i Tyskland så förvånar det mig aldrig”. Nehej... FoodWeek.com. Koppar tillsätts ibland i vin för att ta bort oönskade dofter orsakade av att man använder svavel i vinproduktionen. NZHerald.co.nz

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!