BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


fredag, december 21, 2007

Perallans avgång – ett glas vin för mycket till prinsessan

200303kn0021Låter kanske som titeln på en roman, men nej. Det handlar om en lokalpolitiker i Ulricehamn (Perallan ”Per-Allan” Orrbeck) som avgick på grund av ett glas vin. Vid ett besök av kronprinsessan i Ulricehamn arrangerades det en lunch där det bjöds på vin. Perallan, som är (var) kommunalpolitiker blev inbjuden för att informera om kommunens och regionens kulturpolitik. Perallan blev bestört när han såg att det serverades vin vid lunchen. Kommunen har nämligen tagit ett beslut om att man får inte servera vin vid kommunala arrangemang, utom om det är utländska gäster med. (Lunchen var dock inte arrangerad av kommunen utan av värdshuset där det hölls, enligt ordförande i kommunfullmäktige, som även menar att vinförbudet kom till för ” att politiker och fackliga företrädare i andra kommuner uppträtt olämpligt och att det var för att förhindra att liknande saker skedde på skattebetalarnas bekostnad i Ulricehamn som beslutet om alkoholförbud fattades” enligt Ulricehamns tidning.)

040916-133-3371Extra upprörd blev Perallan därför att det fanns ungdomar under 18 år närvarande vid lunchen. Efter den grava incidenten på lunchen tänkte Perallan ställa en fråga om händelsen till kommunalfullmäktiges ordförande om ärendet men fick uppfattningen att det inte gick för sig att fråga. Resultat av denna uppfattade otillbörliga alkoholservering (om prinsessan smakade av vinet vet vi inte) och av den uppfattade avsaknaden av kommunal demokrati (Perallan fick inte fråga)?

Perallan såg ingen annan utväg än att avgå och avsäga sig sina politiska uppdrag. Nej, vi sa inte Grönköping, vi sa faktiskt Ulricehamn.

Läs mer: UT.se

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!