BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, juli 24, 2007

Ny gourmetresa från BKWine: Tryffel, vin, anka och anklever, 13-17 feb. 2008

PRESSMEDDELANDE - Paris, 23 juli 2007

Ny gourmetresa från BKWine: Tryffel, vin, anka och anklever, 13-17 feb. 2008

Paris, 2007-07-23

Tryffel, vin, anka och anklever, det är temat för BKWines första mat och vinresa 2008 – det detaljerade reseprogrammet för denna ovanliga gastronomiska resa har just lanserats av vin- och matresespecialisten BKWine. Ett litet antal mat- och vin-entusiaster kommer att ha möjlighet att delta på denna resa som går av stapeln 13-17 februari 2008.

Resedeltagarna kommer att bo exklusivt på ett slott i bordeauxregionen, gå på tryffel-letning en tidig morgon, följt av en tryffellunch, lära sig att tillaga anklever och andra ankspecialiteter, samt besöka ett flertal vinslott i Saint Emilion och Bergerac. Fyra middagar, tre luncher, alla inklusive vin, ingår också i resan. Priset för denna annorlunda resa är 11.400 kronor.

Britt Karlsson, som organiserar resan och som grundat BKWine, beskriver resan: ”Jag har lagt upp programmet så att resedeltagarna ska få några av de mest unika och bästa gastronomiska upplevelser som finns: tryffel, anklever och vin. Jag är mycket glad att kunna erbjuda allt detta till ett mycket överkomligt pris.”

Britt beskriver programmet vidare: ”Att spendera en morgon i en tryffelskog med en hund på tryffeljakt är nästan en magisk upplevelse – och att sen sitta ner till en lunch med tryffel i alla rätter är unikt. Resans andra gastronomiska höjdpunkt är när vi lär oss – med eget praktiskt arbete i köket – hur man tillagar en äkta anklever, eller som man säger i Frankrike, foie gras”. Britt fortsätter om resan: ”Vi är på en ankfarm på landet där vi även kommer att lära oss om, och provsmaka under lunchen, många andra regionala specialiteter på anka. För att inte nämna de fyra middagarna på det lyxiga hotellet Château des Vigiers där vi bor under de fyra dagarna.”

Som brukligt på BKWines resor ingår det flera vingårdsbesök: både i det klassiska Bordeauxdistriktet Saint Emilion och i Bergerac, ett vindistrikt som under de senaste tio åren genomgått en verklig kvalitetsrevolution. Total omfattar resan sex besök hos vinproducenter.

Resan leds och guidas av Britt Karlsson själv. Hon har mer än tio års erfarenhet av att organisera vin och matresor. Britt förklarar sin filosofi: ”Mina resor är ett trevligt och lättsamt sätt att lära sig mer om vin och gastronomi – tre dagar fyllda med annorlunda, minnesvärda upplevelser och goda viner och god mat”, säger Britt. ”Jag är ju även vinskribent så jag har nära och dagliga kontakter med vinproducenterna och kan därför ordna helt unika evenemang tack vare mina kontakter.”

BKWine är en svensk researrangör som är specialiserad på vin- och gastronomiresor. Under 2007 organiserade BKWine 20 vinresor till Frankrike, Italien, Spanien, Österrike och Portugal. BKWine arrangerar även resor på finska och på engelska, liksom skräddarsydda resor för privata grupper och företag, samt utbildningsresor för restaurang- och sommelierskolor.

Detaljerat program för resan finns på siten: http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm.

Pressbilder för publicering, om denna resa och om BKWine finns på:

http://www.bkwine.com/diverse/press.htm#press-photos

Kontakt:

www.bkwine.com, info RemoveThisSpamBlock @bkwine.com

Tel: 08-559 23 6 24 eller 00 33 6 80 45 35 70

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presskontakt:

- Britt Karlsson, tel 00 33 6 80 45 35 70 eller 08-559 23 6 24,
skype: bkwine, info RemoveThisSpamBlock @bkwine.com, eller

- Per Karlsson, tel mobil 00 33 6 83 51 12 53, info RemoveThisSpamBlock @bkwine.com

Pressinformation & pressbilder: http://www.bkwine.com/diverse/press.htm. Fler pressbilder för publicering i samband med text finns tillgängliga på begäran.

BKWine AB – Britt Karlsson

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy-les-Moulineaux (Paris), Frankrike, 00 33 6 80 45 35 70 eller 08 – 559 23 6 24 (Stockholm), skype: bkwine, info RemoveThisSpamBlock @bkwine.com, http://www.bkwine.com

BKWine AB drivs av Britt Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Sveriges mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt
  • vinkonsulting

Britt är en av de få svenskar som arbetar internationellt med vinutbildning, och vinjournalistik och är också en av Sveriges mest erfarna vinresearrangörer. Hon kommer från Helsingborg men arbetar numera i Paris där hennes verksamhet är fokuserad på Frankrike. Britt ger sedan 1995 ut en publikation, kallad VinNytt, med artiklar om vin. Samma år startade hon en av de första svenska webbplatserna med vininformation: http://www.bkwine.com, som idag är Sveriges mest besökta oberoende site om vin. Hon ger också ut det mest lästa svenska nyhetsbrevet med information om vin: BKWine Brief. Britt är helt oberoende av vinproducenter och vinimportörer. Hon är medlem i Circle of Wine Writers (UK), Association de la Presse du Vin (Frankrike), International Wine and Food Society, Munskänkarna m.fl. vin- och matorganisationer och anlitas ofta som domare i internationella vintävlingar.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!