BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


fredag, juli 06, 2007

BKWine Brief nummer 48, juli 2007

Jag undrar om årets sommar var kort. Har just varit i södra Rhône och Languedoc och njutit av sol och värme. Nu är vi tillbaks i Paris med höstväder. Är sommaren redan över? Det verkar arta sig till ett märkligt vinår. Nere i södra Frankrike verkade de flesta se fram emot en bra skörd. Men i norra Frankrike är det nog mera tveksamt. Mycket regn och ganska kallt.

Är man vinodlare måste man nog vara lite av en mångsysslare – en av de producenter som vi träffade i Rhône hade startat Bed & Breakfast (eller chambre d’hôte som det kallas här), en annan hade fruktodling vid sidan av vinet (och använde kylhuset för frukten till att kyla ner druvorna om vädret var varmt under skörden). En tredje satsar på gårdsförsäljning och säljer halva skörden vi dörren. Man har nog inte en lugn stund som vinodlare.

Meningslöst med betyg på vin?

Läsa mer om här...

Augustiviner

Är du nyfiken på vad det kommer för nya viner i augusti kan jag tipsa om att du redan ny kan smygtitta på lanseringen redan nu på vår sida med nyheter på Systemet: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Vinresor

Nu börjar höstens vinresor bli fulla. Det finns fortfarande platser kvar på några av resorna:
- Champagne och Whiskey
- Österrike (spännande nyhet!)
- Södra Rhônedalen med Châteauneuf-du-Pape
- Provence – mat & vin
- Katalonien i Spanien

Hör av dig snarast om du är intresserad.

Privata resor och företagsresor

Jag organiserar även gärna specialarrangemang. Om du till exempel vill ta med dig en grupp personer från firman på en spännande resa med (bland annat) vin på programmet, eller åka med en kund på ett mycket speciellt arrangemang. Eller kanske göra en resa för jubileet med vinklubben som du är med i. Jag kan ordna hela resan, helt skräddarsydd efter dina önskemål eller bara ta hand om en del av programmet – t.ex. en dag i Champagne eller en kväll med tema gastronomi och mat. Kontakta mig om du är intresserad.

Britt

PS: Tipsa andra om Briefen !

Specialerbjudande 1: Pröva VinNytt

Gillar du Briefen så ska du pröva att även läsa VinNytt. VinNytt är en e-tidning (pdf-format) med artiklar om vin. I VinNytt kan du läsa om sånt som du sällan hittar någon annan stans: spännande producenter, och ofta lite mindre kända sådana – värda att upptäckas (inte bara från Frankrike, men ganska ofta), lite mer ”tekniska” artiklar som berättar om vinodling och vinproduktion (i senaste numret t.ex. om varför vissa vinodlare har återgått till att arbeta med häst), och även översikter över olika distrikt, men med fokus på sådant som är nytt och spännande (så inte en allmän introduktion till Bordeaux utan snarare kanske en förklaring hur du hittar rätt till de mest intressanta producenterna i Première Côtes, Bourg och Blaye...)

Låter det intressant? VinNytt, skriven av BKWine, kommer ut med 6 nummer per år. En prenumeration kostar 295 kronor (eller 30€). Vi erbjuder dig som Briefen-läsare en provprenumeration: två nummer gratis och sedan ett introduktionspris på prenumerationen (250kr/25€). Skicka mig ett email om du är intresserad!

Specialerbjudande 2: Languedoc-bok (och resa)

Är du intresserad av Languedoc? Då kan vi berätta en spännande nyhet. I höst kommer det en ny bok om Languedoc med ett urval av det bästa som Languedoc har att erbjuda. Boken är skriven av mig (Britt, BKWine) i samarbete med Anders Levander (författare av Möten i Chablis) och Bengt Rydén. Foto av Per (BKWine). Är du intresserad av Languedoc kan vi erbjuda dig att köpa boken till specialpris. Och kommer du på resan – vilket vi hoppas! – så får du dessutom guidning av en av bokens författare! Skicka mig ett email om du är intresserad av att köpa boken till specialpris. Vi kontaktar dig då när publicering närmar sig. Och kom sen med på resan så får du boken signerad! (Obs: Att skicka en intresseanmälan om boken engagerar dig på intet vis för att komma på resan (eller att köpa boken), men vi hoppas förstås att du kommer med.)


Nytt i högerkolumnen:
- Rösta på Briefen
- Prenumerera på Briefen
- Veckans Blogg-nyheter
- Dagliga uppdateringar
- RSS-feed från Briefen
- Sök med Technorati

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!