BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, juli 16, 2007

Ju lägre avkastning desto bättre vin. Eller?

a0617-218-1813I champagne har man nu bekräftat att man höjer avkastningen till 15.500 kg/ha. Nu är det ju inte så många som räknar i kg/ha, så det kanske är lättare att förstå om vi översätter till hektoliter per hektar. Den nya gränsen för avkastning i Champagne är nu 100 hektoliter/hektar (i Bordeaux brukar det röra sig om 40-50 hl/ha). Kanske det har att göra med att champagne säljer som smör i solsken och att det inte finns någon ny mark att plantera på, så enda expansionsmöjligheten är att öka avkastningen? (För kalenderbitaren: Rendement de Base blir 12.400 kg/ha (upp från 10.400) och Rendement Butoir blir 15.500 kg/ha (13.000).).

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!