BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, maj 10, 2007

Vinresor hösten 2007

19-23 september: Champagne & Whisky (!)

Tre härliga dagar i Champagne när skörden precis har börjat! Och vi kommer att besöka Champagnes enda producent av single malt-whisky! Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? Den tunga flaskan, ljudet av bubblorna i glaset, doften, smaken, allt med champagne gör att man blir på gott humör. Mer info.

19-23-september: Österrike

040923-139-3943_sc Ett mycket spännande vinland idag, som förtjänar att upptäckas av fler. Mycket intressanta vita och även röda viner och ett verkligen vackert landskap. Få länder har så markant förbättrat sina viner de senaste 20 åren som Österrike. Och ändå är det ett ganska okänt vinland. Vi har bestämt oss för att ändra på det! Följ med oss till Österrike i skördetid och upptäck fantastiskt goda och karaktärsfulla viner - röda, vita och söta. Mer info.

26-30 september: Bordeaux

050529-209-0944 Klassiska slotten och klassiska viner. Men också mycket nytänkande. Skörden är i full gång, eller precis avslutad. I Bordeaux finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande. I tre dagar reser vi runt och besöker stora prestigeslott blandade med mindre kända slott. Mer info.

3-7 oktober: Södra Rhône-dalen med Châteauneuf-du-Pape

am13-304-0442 Spännande besök i den modesta appellationen Côtes-du-Rhône. Massor med kvalitet, men rimliga priser. Plus klassikerna Châteaneuf-du-Pape och Gigondas, som har fått en nytändning med en ny generation. Mer info.

10-14 oktober: Provence – både vin & mat

bc26-357-5760 Förläng hösten med en resa till Provence! Skörden är precis avslutad (eller kanske inte riktigt) och massvis med aktiviteter pågår inne i vinkällarna. Kombinerat med en matspecial om den provensalska gastronomin. Mer info.

10-14 oktober: Italien – Toskana

Toskana ser precis ut som man tror: böljande kullar, små byar, höga cypresser. Vi koncentrerar oss på centrala Chianti, med någon avstickare och njuter även av det italienska köket. Är vinerna från Toscana lika goda som landskapet är vackert? Följ med oss på denna resa och kontrollera saken själv på plats! Mer info.

17-21 oktober: Portugal – Alentejo

Den stora kvalitetsutvecklingen av portugisiska viner drog igång i Alentejo några år sedan och vi hittar idag ett stort antal mycket ambitiösa vinproducenter. Portugal är ett spännande vinland, det är det många som har upptäckt de senaste åren. Den traditionella kärva stilen av portugisiska viner har på många håll fått ge vika för en lite mer modern stil. Mer info.

24-28 oktober: Languedoc

5img012 Det bubblar av aktivitet i Languedoc idag. Här finns färre regler än i det traditionella distrikten och många kreativa producenter har dykt upp här. Och så har vi en av Frankrikes största skaldjursodlingar här så det blir en hel del lokal gastronomi också. Mer info.

24-28 oktober: Spanien – Katalonien

Om man ska välja en centralort för vinet I Spanien idag så är det nog faktiskt Katalonien, med distrikt som Penedes och Priorato, och så förstås sitt mousserande Cava. Dessutom med den fantastiska staden Barcelona! Mer info.

Jag har också resor på finska - viinimatkoja - och på engelska! Klicka på flaggan för mer info! Eller kontakta mig

För detaljerad information: skicka mig en email eller titta på www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!