BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
lördag, december 23, 2006
Kanadensiskt isvin redan skördat
Kallt väder ovanligt tidigt på säsongen har gjort att man redan skördat kanadensiskt isvin. 26 november sjunk temperaturen till -17 grader i Okanaga (British Columbia). Isvin är nog det vin som Kanada är mest känt för. Det är ett mycket sött vin producerat genom att druvorna är frusna när man skördar dem. Man pressar dem innan de hunnit tina och får då en mycket koncentrerad och sockerhaltig must. Enligt uppgift så krävs det tio gånger så mycket druvor för att göra en flaska isvin som för ett vanligt vin. (Läs vår bokrecension om den kanadensiska vinatlasen nedan.) Läs mer: Times Colonist och pentictonherald.ca
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar