BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, juni 01, 2011

Välkommen till BKWine Brief nummer 94, maj 2011

Konkurrensen är stor i dag i vinvärlden, i vilket prissegment man än rör sig i. Så naturligtvis blir en vinproducent glad om han/hon blir omskriven av journalister. Men det gäller då att kunna fånga journalisternas intresse. För bara en kort tid sedan var det ekologiska vingårdar som drog till sig uppmärksamheten. Idag räcker det inte att vara ekologisk, man ska helst vara antingen biodynamisk också eller göra s k naturliga viner. Men tanke på att dessa viner står för en försvinnande liten del av världsproduktion så får de oerhört många spaltmetrar i pressen. Och vad är då sensmoralen i detta? Jo, man ska inte vara som alla andra. Det räcker inte att göra ett gott, eller t o m mycket gott och prisvärt vin, men måste sticka ut från mängden också. Kanske sätta upp en solfångare på taket eller hyra in en häst som plöjer lite då och då. Att vara vinbonde är verkligen inget jordnära yrke längre. Att vara en duktig marknadsförare är lika viktigt som att veta när man ska börja skörda.

Det kommer mer om både ekologiska (med mera) viner och om marknadsföring i framtiden här!

Och så måste vi nämna att det är hög (!) tid att anmäla sig till höstens vinresor. Speciellt viktigt att agera snabbt är det om du är intresserad av någon av dessa:

- Amarone, Valpolicella, Soave, 28 sept-2 okt
- Languedoc-Roussillon, 12-16 oktober
- Bourgogne, 19-23 oktober
- Kroatien-Istrien, 2-6 november

Anmäl dig NU! Vänta inte.

Slutligen: i juni kommer det nya viner på Systembolaget. I detta nummer av Briefen hittar du mer info om vilka viner som är mest köpvärda. Och som kanske enda vinpublikation tipsar vi dig även om vilka ”nya årgångar” (viner som har bytt årgång i listan) som är mest köpvärda. En ny årgång kan ju vara helt annorlunda än den gamla. Och där verkar finnas flera spännande saker denna månad. Läs mer nedan!

Britt & Per

PS: Tipsa andra om Briefen !
PS2: Prenumerera har.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!