BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, juni 01, 2011

Nya viner på Systembolaget i juni 2011

Jacks kommentarer på alla nya viner på Bolaget finns ny tillgängliga här. Här är en sammanfattning av inledningen:

"Systembolagets Exklusiv lansering 1 juni 2011 samt nya årgångar

Bäste vinvän,

Nästan sommar och sista TSE-släpp före semester och bad. Lanseringen ger kanske inga sippviner för hängmattan men för Dig som söker kvalitet finns en hel del att plocka bland. Utbudet är välkommet efter den magra sommarlanseringen och kompletteras också med en drös mer än prisvärda viner i nya årgångar.

Bland de vita skall Du välja klassik druva där en trippeln riesling från Österrike, chardonnay från Chablis samt sauvignon blanc från Bordeaux är månadens bästa vita med prisvärdhetsplus för rieslingvinet.

Mest vitt per krona får Du dock, med ett lysande undantag, söka utanför TSE och bland de nya årgångarna.

Undantaget är en utsökta ett vitt från Le Marche i Italien som med sina 124 kronor blir månadens FYND.

[. . .]

Rött kommer i ett femtiotal varianter med genomgående hög kvalitet och med flera mycket prisvärda buteljer. Bäst, och dyrast, i klassen är en barolo för nästan 600 kr, men känns detta för dyrt välj då en annan barolo från samma producent men av enklare sort, nästan samma vinupplevelse men till halva kostnaden.

Välj däremot endast med tvekan någon av månadens pinoter som jag inte tycker lever upp till sin prisnivå även om en åldrad flaska från 1999 från Tyskland i rent utbildningssyfte kan vara värd sina två hundralappar.

Prisvärda är dessvärre inte heller månadens bordeauxviner som förvisso är korrekta och ursprungstypiska men som inte motiverar sina priser (som vinupplevelse).

Köp då hellre en Chateauneuf-du-Pape och gärna då den läckra varianten från 2007 som visar vad CndP kan vara om årgången är lyckad. [. . .]

Mest prisvärda röda i en Barbera d'Alba från 2008 och ett rhonevine från 2007 som båda ger Dig lagringsvärdiga viner till mycket bra pris. Bland de nya årgångarna har Du en ny årgång av en Chateauneuf som är ytterst prisvärd och ett givet basvin för älskaren av CndP. Eller varför inte ta den saftiga Valpolicella Superiore för framtida lättare grytor. Söker Du bland lågprisviner skall Du definitivt välja Ripasso från Valpolicella, en het kandidat till sommarens byffefester eller möjligen för ett glas i rödvinsbersån. [. . .]

Till sist ölen där TSE knappast ger något läskande sommaröl men däremot ett antal turboöl för speciella tillfällen [. . .]

Hälsningar inför himmelfärd och nationaldag från BKWines utsände
Jack Jakobsson "

1 kommentar:

tonifad sa...

Remi Jobard's Bourgogne Blanc is also a great value pound for pound. I would also say the same for the Perbacco from Vietti, and the Dolcetto from Pira.

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!