BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, februari 17, 2010

Välkommen till BKWine Brief nummer 79, februari 2010

Nya Briefen ute!

Briefen och Du

Vi lägger ner en hel del kraft och tid på att skriva Briefen varje månad. Dels därför att det är intressant och roligt. Men också därför att, som du säkert märkt, det är en marknadsföringskanal för våra vinresor. Vad vi vill är att Briefen ska vara både informativ och underhållande. Vi vill skriva om vin personligt, och om sånt som du kanske inte utan vidare hittar på andra ställen. Plus med personliga synpunkter och vinklingar.

Vi hoppas att vi ger dig en hel del värdefull information om vinet i världen. Kanske läser du en lite snutt, kanske läser du från början till slut. Vi försöker i alla fall dela med oss av vad som händer, vad vi hör och ser om vin.

Men vi behöver din hjälp! Vi vill gärna (behöver!) nå ut till ännu fler vinintresserade – de som vill läsa om vin, gastronomi och resor (och kanske nån gång komma på en resa). Tipsa dina vänner. Tipsa släkt och familj. Tipsa alla på jobbet. Tipsa vinklubben... Hjälp oss få fler läsare av BKWine Brief. Den är ju trots allt ganska prisvärd. Här anmäler man sig som ny prenumerant!

Och har du några synpunkter på hur vi kan göra den bättre så är det givetvis välkommet!

Châteauneuf

Châteauneuf-du-Pape har utsetts till årets vinby i Munskänkarna. Mer om det nedan. Det inspirerade oss till att göra en annan ”bytesaffär” (som Briefen: vi delar med oss av information och du tillåter att vi berättar om våra resor): ett bildurval för vinprovningar på temat Châteauneuf. I första hand tänkt för provningsledare i Munskänkarna som ska hålla vinprovning på temat ”årets vinby”. Men kanske även andra som ska ha (privat, icke-professionell) vinprovning om Châteauneuf. De bilderna delar vi med oss av, och i gengäld så får vi sprida lite information, via bilderna, vid vinprovningarna. Ett experiment som ska bli intressant att se hur det faller ut. Läs mer om det nedan. Kanske borde vi göra samma sak på andra teman?

Eko

Vi (Per) var nyligen på den stora eko-vinmässan Millésime Bio. Ett mycket intressant evenemang, vare sig man är ekologiskt sinnad eller inte. Det är en vinmässa där det finns många spännande producenter. Läs mer nedan i Briefen om några av de som vi träffade där.

Och temat eko-vin fortsätter. Det verkar vara en stark trend just nu (enligt vår prognos i förra Briefen om 2010 års vintrender också). Snart blir det nästa stora vinmässa: Vinisud, Frankrikes näst största vinmässa. Och där har vi blivit ombedda att hålla en vinprovning på temat ekologiska viner. Vi hoppas att alla skandinaviska besökare till mässan kommer och provar vinerna. Vi återkommer i Briefen med rapport.

Höstens (och sommarens) reseprogram lanserat

Vi har just publicerat de detaljerade programmen för höstens resor. Sju spännande destinationer.

Vi gör också för första gången en resa mitt i sommaren: till just Châteauneuf-du-Pape. Alldeles i början på juli blir det. Före de franska semestrarna så vi klarar oss undan den värsta anstormningen. Men varmt, skönt och soligt kan man nog lova att det blir. (Även på hösten blir det en resa till södra Rhônedalen.)

Vårens resor

Men glöm inte vårens resor. Det finns fortfarande några platser kvar på alla resor (utom den till Sydafrika): Tre Klassiker (Champagne, Chablis och Bourgogne), Bordeaux, och Toskana med både vin & mat. Anmäl dig NU!

Concurrens

Lite senare i vår blir det Concours Mondial de Bruxelles. Det är en av världens största vintävlingar med tävlande viner från hela världen. Det är en jätteorganisation, inte minst därför att den trots namnet är ambulerande. I år äger den rum i Palermo på Sicilien. Runt 250 rutinerade vindomare ingår i juryn för att bedöma flera tusentals viner. Britt är ett inventarium i jury (ursäkta uttrycket) och har varit med sedan flera år tillbaks. I år deltar vi båda två, vilket innebär att BKWine utgör två tredjedelar av det svenska bidraget till juryn. Vi inkommer så småningom med en rapport.

BKWine i pressen

Den senaste månaden har vi haft glädjen att se flera olika artiklar i pressen om BKWine. Dels tack vare vår nya bok (du har väl inte missat den!?), men även av andra orsaker, t.ex. uppdraget att leda vinprovningen på Vinisud. Dagens Industri, Helsingborgs Dagblad, Vinvin.se (Allt om Mats / Expressens vinsajt)… Kul. Verkligen kul.

Men nu till Briefen!

Britt & Per

PS: Tipsa andra om Briefen ! Vill du läsa mer om vin?:
Våra gästskribenter: ett 50-tal artiklar
Britts Vinskola
VinNytt med artiklar om vin – 2 gratisnummer för Briefenläsare
BKWine TV – video om vin

Läs hela BKWine Brief här!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!