BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


söndag, februari 28, 2010

BKWines provningskommentarer, nya viner i mars

BKWines provningskommentarer, nya viner

Dags för nya viner i butiken. Denna månad är det lite extra komplicerat. Det kommer nyheter både 2 mars och 15 mars. Detaljerna hittar du på sidan med provningskommentarer.

Men först en blänkare om resor och om bokerbjudandet. Det har ju varit gott om både snö och kyla (och ännu är det väl inte över!) så det kanske kan vara välbehövligt med en snabbvisit till ett vindistrikt i vår?

Och glöm inte att tipsa vänner och bekanta om att prenumerera på våra nyheter. Här anmäler man sig: http://www.bkwine.com/bkwine_brief/bkwine_brief.htm !

Resor i vår


Tiden för vin- och matresan till Sydafrika närmar sig! Om tio dagar åker vi dit tillsammans med en liten grupp vinentusiaster.

Men vi har flera andra spännande resor på en ganska fullplanerad vår, bl.a.:
Tre klassiker med Champagne, Chablis och Bourgogne i april – anmäl dig snarast!
Bordeaux i april – anmäl dig snarast!
Toscana, vin & mat i maj – anmäl dig snarast!

Mer info om dessa nedan eller på http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm

Nyinsatt resa: Châteauneuf i sommar

Vi har lagt in en extraresa på vårens/sommarens program: 30 juni – 4 juli till Rhônedalen och Châteauneuf-du-Pape. Ett underbart tillfälle att lära känna vinerna från detta härliga område i södra Rhônedalen! Resan kom till med anledning av att Châteauneuf-du-Pape välförtjänt utsetts till Årets Vinby. Anmäl dig senast 15 mars! Mer info här: http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm

Resor i höst

Nu är även höstprogrammet för resorna klart. Det blir flera spännande resor: Mer info längre ner och här: http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm Många spännande resmål att lockas av. Hoppas vi.

Specialerbjudande om boken: paketpris

Vi har övertygat förlaget att erbjuda Briefens läsare ett mycket förmånligt paketpris på båda våra böcker: ETT VIN BLIR TILL tillsammans med LANGUEDOC – MÖTEN MED VINER OCH VINODLARE I DEN FRANSKA SÖDERN.

Boken om Languedoc kom ut för två år sedan och berättar om Languedocs viner. Languedoc kallas ibland Frankrikes Nya Världen, med rätta. Ett vin blir till handlar om arbetet i vingården och vad vinproducenten gör i vinkällaren.

Köp båda böckerna i ett paket direkt från förlaget. Du får båda två tillsammans för endast 420 kronor, plus frakt. Ett fynd, precis som många viner från Languedoc. Alla detaljer om hur du beställer böckerna finns här: http://ettvinblirtill.wordpress.com/ (en bit ner på sidan).

Men dröj inte att beställa – erbjudandet tar egentligen slut sista februari men du kan även beställa böckerna de första två veckorna i mars.

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolaget – 1 och 15 mars 2010 mm


Bäste vinvän,

Systembolaget ger Dig decenniets första lansering i ny kostym, men är det en ulv i nya fårakläder? Bolagets nya lanseringsplan har nu slagit igenom med full kraft och vi vinkonsument möter denna månad den så kallade ”påsklanseringen”.

Släppet innehåller 32 produkter, inklusive årets påsköl, och skiljer sig från tidigare nyhetssläpp främst genom att färre viner lanseras men i betydligt större kvantiteter. Mitt samlade omdöme är att vi får en samling korrekta och felfria produkter, aning utslätade och utan sticka ut. Systembolaget går på säkra kort och tar inga risker.

En stor tröst är dock den parallella lanseringen av TSE. Detta är nu inte någon ny fästingsjukdom utan helt enkelt ”Tillfälligt Sortiment Exklusiva artiklar”. Lägg förkortningen på minnet – den återkommer! TSE är i praktiken en fortsättning på tidigare nyhetslanseringar. Här kan Du som vinälskare fortfarande hitta både det lite udda, fyndvinerna och de riktigt bra producenterna. Tyvärr kommer TSE-släppen mer glest och i fortsatt små kvantiter som Du får räkna med att köa för.

Mars TSE innehåller 72 produkter och är framförallt en orgie i högklassig Riesling. Ett antal hamnar på min bästalista med topproducenter med viner som 2008 Loimer Steinmassl Riesling DAC Reserve, 2008 Rüdesheimer Berg Schlossberg Alte Reben tr (Leitz), 2008 Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Alte Reben (Leitz) och 2008 Würzburger Stein Riesling GG (Juliusspital). . .

På röda sidan finns, i TSE, en hel del intressant, mycket med bra kvalitet men utan några klockrena fynd. Du som har röd grenach och Châteauneuf-du-Pape som Din kelgris måste seriöst överväga inköp av både 2007 Clos des Papes och 2007 Chante le Merle Vieilles Vignes (Bosquet des Papes). Båda utmärkta klassiska CndP . . .

Släppets bästa vin denna månad är, med reservation för hur Clos des Papes utvecklas, italienaren . . .

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Introduktionen följs av Jacks listor!

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!