Kanske inte en fråga som du ställt dig. Men det är faktiskt en ganska komplicerad process, som fortfarande idag i stora delar är ett hantverk. Vi besökte nyligen tunnbindaren Tonnellerie Gillet i Bourgogne (tillsammans med en grupp vinentusiaster på vårens bourgogneresa). Gillet förklarade för oss, och visade, hur man gör: att sätta i hop fatet, att göra rostningen (toast, chauffe) genom att elda i fatet, osv. Se hur det går till på vår video om att göra vinfat på BKWine TV. Och du hittar fler vinvideos på BKWine TV.| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar