- Kalifornien: 2275 vinproducenter
- Washington: 454,
- Oregon: 291
- New York: 245
- Texas: 141
Man kan förstå att det kan vara lättare för en vinentusiast att hålla reda på detta jämfört med t.ex. 10.000 producenter bara i Bordeaux. I det närmaste samtliga delstater har något "bonded winery".
Arealen uppodlad med druvor är totalt 608.000 acres / 246.000 ha (2005). Detaljer:
- Kalifornien: 474.000 acres / 192,000 ha
- Washington: 54.000 ac / 22.000 ha
- Michigan: 41.200 ac / 17.000 ha
- New York: 31.000 ac / 12.500 ha
- Philadelphia: 12.000 / 4.900 ha
- Oregon: 11.700 / 4.700 ha
Endast hälften av alla druvor används till att göra vin, vilket förklarar diskrepansen mellan listorna. Resten blir t.ex. russin och druvsaft. Totalt blir det alltså runt 120.000 ha vinproducerande mark, vilket är ganska snarlikt just Bordeaux. Den genomsnittliga arealen för en vinproducent blir därmed runt 50 hektar. Undrar vad siffran är för Italien eller Frankrike...
| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar