BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, mars 30, 2009

BKWine Brief Special – Nya viner 1 april

Jacks kommentarer om de nya vinerna

"Bästa vinvän,

Det drar ihop sig till sedvanlig halvårsrenovering av bolagets lista med presentation av kommande långkörare, d.v.s. de viner som vi har löfte om att få köpa minst ett år framöver, Ett löfte som jag visserligen kan uppskatta, Du slipper t.ex. köa den första, men som dessvärre alltför ofta har glest mellan fynden. Således ett släpp med få toppar men också med få bottennapp och denna gång med dryga trettiotalet viner från vinländerna utanför Europa i en sammantaget trygg samling viner utan riktig aha-upplevelse.

Bolaget introducerar denna månad inte mindre än sex viner på PET-flaska, en förpackningsform jag tror kommer att öka trots vissa tveksamheter om vinets hållbarhet på sikt innanför dessa plastväggar.

Bäst, men utan något riktigt fynd, bland de nya vita är utbudet av olika sauvignon blanc-tappningar med viner från framför allt Loiredalen: [...]

Tyvärr får vi detta halvårsläpp ingen bra tysk riesling att hålla i handen det kommande året, kanske för att dessa viner sällan finns tillgängliga i de kvantiteter som bolaget kräver för en årsoffert. Istället får vi ”hålla tillgodo med” en utmärkt och mycket prisvärd grüner veltliner från Österrike [...] Enda riktiga vita kvalitetsvinet är en Puligny-Montrachet från Bourgogne i tydligt ekad stil som bör kunna utvecklas väl bara frukten orkar hålla stånd mot de rostade faten.

Så till de röda där denna månad i första hand bjuder på en rad cabernet sauvignoner av varierande ursprung: med i topp en från Australien [...].

En, säger en, bättre bordeaux lanseras, ett minst sagt klent utbud för det fasta sortimentet: [...]"


Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner.

Och Jack har denna månad sju (!) nya listor:
• Bästa mousserande
• Bästa fem vita viner
• Bästa röda viner
• Mest för pengarna
• Bästa ölen
• Bästa box
• Bästa whisky

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? Här kan du skriva dina egna kommentarer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!