BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


söndag, september 09, 2007

Snart är det dags

Snart är det dags.

Jo, det är snart dags för skörd - också. Och på många hall har den redan börjat. En exceptionellt tidig skörd men en skörd som antagligen kommer att vara måttlig i volym och osäker i kvalitet. Vädret på slutet kommer att vara helt avgörande efter en på många ställen blöt och kall sommar. Men det var inte det som det var frågan om.

Snart är det dags.

Dags för vad?

LanguedocbokenJo, dags för vår nya bok att komma ut. Languedocboken! Vi är mitt uppe i de allra sista korrekturen mellan våra första vinresor för hösten. Boken ska finnas tillgänglig i början på oktober. Den innehåller runt 130 producentprofiler, varav ett sextiotal presenteras utförligt i ord och bild och provningskommentarer. Regionen presenteras också med kapitel om appellationer, druvor, terroir, gastronomi och annat. Är du nyfiken på att veta mera, och få några smakprov (och några överraskningar!) så kan du redan nu få en smygpremiär genom att besöka vår site om boken: http://languedocboken.wordpress.com/

Där finns en hel del information om boken, med diverse smakprov och bilder och annat kul. Vi hoppas förstås att det ska få dig att bli sugen att köpa boken! Och prova deras viner! Och resa dit!

Languedoclansering i Skandinavien

Lustigt nog sammanfaller detta med att Languedoc drar igång en stor kampanj för att locka vinimportörer i Skandinavien att importera mer viner från Languedoc. (Faktiskt en ren slump.) Languedoc kommer att presentera ett urval producenter på branschprovningar i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Och sedan kommer det att finnas möjlighet att åka ner till Languedoc och möta nya spännande leverantörer på plats. Läs mer om detta längre ner i Briefen eller här. Definitivt intressant för alla skandinaviska vinimportörer!

Sistaminutenresor

Det finns fortfarande några platser kvar på en del av höstens resor. De resor där det fortfarande finns möjlighet att anmäla sig är

19-23 september: Champagne & Whisky
19-23 september: Österrike
26-30 september: Bordeaux
3-7 oktober: Södra Rhônedalen med Châteauneuf-du-Pape
10-14 oktober: Provence, vin & mat

OBS: Ring mig på min mobiltelefon om du är intresserad: 0033 6 80 45 35 70. Jag är ute och reser mycket nu och har inte alltid tillgång till mail!

Första resan för 2008 har redan lockat ett antal deltagare så dröj inte för länge om du är intresserad av att vara med på denna speciella och lyxiga resa:
13-17 februari: Tryffel, anklever, vin och anka

Reklamfilm...

Om du tittar in på sidan med resor så får du också se vår nya reklamfilm (!). Nåja, det är kanske mycket sagt, men det är ett litet försök att berätta i rörliga bilder om våra vinresor:
http://www.bkwine.com/vinresor/vinresor.htm



(Och tycker du det är kul med vinvideo så ska du ta en titt på vinmakarintervjuerna från Languedoc. En del är på engelska och en del är på franska:
http://languedocboken.wordpress.com/video/
På den första videon på sidan får du se något som du nog aldrig sett i en vingård tidigare.)

Jubel

Och till sist ett litet jubel – kanske kan vi kalla det här numret för jubileumsnummer? Det är den 50e Briefen! Ett stort tack till alla läsare!

Britt

PS 1: Tipsa andra om Briefen !
PS 2: Gillar du bilder och fotografi? Ta en titt på vår bilderblogg om vin:
http://wine-pictures.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!